Skjern

Bistader for en formue stjålet: Nu udlover biavler dusør

Det er fjerde gang Mikael Christensen får stjålet bistader. Han er godt og grundigt træt af, at tyvene sjældent bliver fanget. Arkivfoto

Biavler Mikael Christensen er ved at være godt og grundig træt af, at folk stjæler hans bistader. I sidste uge fik han stjålet 13 bistader, og nu udlover han en dusør på 5.000 kroner til den, der kan hjælpe med at finde dem.

Borris/Troldhede: Det er ikke helt almindelige tyve, der løber af sted med flere tusind bier. Alligevel er det lige netop det, der er sket lidt nord for Borris Skydeterræn.

Her er der nemlig blevet stjålet 13 bistader fra Odderskærsvej 8, og det er ejeren ganske træt af. Mikael Christensen er nemlig biavler med base i Troldhede, og det er nu andet år i streg, at han får stjålet nogle af sine bistader.

- Vi har bistaderne til at stå i det, vi kalder en bigård, og det er sådan en hel en, de stjæler hver gang. De rydder simpelthen hele skidtet. Denne gang var det 13 bistader, og sidste år var det 17. Vi var derude et døgn før, og da vi kom dagen efter, var de væk, siger Mikael Christensen.

Tyveriet skete mellem den 24. og 25. maj. Mikael Christensen kontaktede politiet med det samme, og på gerningsstedet kunne man tydeligt se et hjulspor fra enten en bred bil eller trailer. Nu har han udlovet en dusør på 5.000 kroner til den, der kan finde de stjålne bier.

- For os svarer det jo til, hvis en landmand fik stjålet sine køer eller får. Vi kan ikke sikrer os mod det, for bierne skal kunne flyve frit. Nu overvejer jeg at installerer gps-trackere, men det er en meget dyr løsning, siger Mikael Christensen.

Sådan så de bistader ud, der blev stjålet fra Odderskærvej 8 vej Borris. Foto: Mikael Christensen

De slipper af sted med det

De 13 stjålne bistader har en værdi af omkring 50-60.000 kroner inklusiv bifamilier. Mikael Christensen fortæller, at det er sjældent bityve bliver opdaget eller fanget.

- Jeg synes ikke, folk skal have lov til at slippe fra det. Det irriterer mig, og vi kan ikke rigtig gøre så meget ved det. Jeg har oplevet det fire gange i den tid, jeg har haft bier, og jeg har hørt om en anden biavler, der fået stjålet bier to gange i år. Nu må det stoppe, siger Mikael Christensen.

Mikael Christensen står bag firmaet Dansk Honning, der har omkring 1.500 bifamilier om året. Han eksporterer det meste af sin danske honning til Tyskland. Har man oplysninger om tyveriet kan de gives til Mikael Christensen eller lokalpolitiet.

0/0
112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr

Skjern

Konfirmation i Borris Kirke søndag den 28. april klokken 10