Annonce
Livsstil

Biskoppens bedste jul: Med rygsækken fuld af konserves

Biskop Henrik Stubkjær. PR-foto: Henrik Helms
Varme, forelskelse og en tung rygsæk gav tilsammen biskop Henrik Stubkjær en af hans bedste juleminder.

- Jeg vil pege på to specielle juleaftener. Den ene var, da jeg var ung og skulle besøge min kæreste, som nu er min kone, i Indien, hvor hun læste på teologisk college. Vi havde aftalt, at vi skulle fejre jul sammen, og bagefter skulle vi rejse rundt i Indien. Jeg fik at vide, at jeg skulle tage en masse julemad med, så jeg kom derned med 22 kilo konserves i rygsækken. Det var alt lige fra rødkål til leverpostej.

- Det var varmt juleaften, men det blev alligevel jul, og det var godt at opleve, at selvom vi er i en anden kontekst, så kan det alligevel godt blive jul. Jul fejres på tværs af traditioner og varmegrader.

- Men varmen gav også en anden dimension, for normalt plejer det jo at være koldt juleaften. Og man mærker noget i kontrasterne. Man mærker, hvad der betyder noget. Normalt sidder man sammen med familien, men så mærker man, hvordan man kan savne dem. Nu var jeg jo så nyforelsket, så det gik, men det var da alligevel noget, jeg tænkte over.

- Den anden jul, som jeg vil pege på, var min første jul som biskop. Det var helt vidunderligt og meget specielt at stå i en propfyldt domkirke. Og jeg følte, at her hørte jeg til. Der kommer cirka 3000-4000 mennesker i Viborg Domkirke juleaften, og når de synger sammen med det store orgel, så giver det et brus. Det er fantastisk.

Henrik Stubkjær

Henrik Stubkjær (født 1961) er dansk cand.theol. (1990) og har siden november 2014 været den 44. biskop over Viborg Stift.

Henrik Stubkjær var i sin tid studenterpræst ved Aarhus Universitet, og fra 1996 til 2005 var han forstander på Diakonhøjskolen i Aarhus. Fra 2005 til 2014 var han generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce