Annonce
Ringkøbing-Skjern

Biskop langer ud efter regeringen: Kirken kunne sagtens være åbnet mere til påske

Elof Westergaard ville ønske, at kirken havde fejret påsken på mere almindelig vis. Det kunne sagtens have ladet sig gøre, mener han. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Politikerne savner forståelse for åndslivet, mener biskop Elof Westergaard, som ville ønske, at kirkerne kunne få lov til at fejre påske efter de gamle regler.

Ringkøbing-Skjern: Sidste år til påske var kirkerne lukket. Til jul blev julegudstjenesten aflyst i allersidste øjeblik, og til trods for at statsminister Mette Frederiksen dengang bad danskerne om at se frem mod en glædelig påske, bliver påsken i år fejret i en meget skrabet udgave i kirken. En halv time inde i kirken, og så må maksimalt 50 personer stå udenfor og synge - med afstand.

Det falder biskop ved Ribe Stift, Elof Westergaard, noget for brystet, og i et læserbrev udtrykker han sin frustration.

Han ærgrer sig over, at kirken i år ikke kan få lov til at fejre noget, der ligner en almindelig påskegudstjeneste. Især fordi han ikke har set kirken være smittebærende på samme måde, som det er sket i andre lande.

Annonce

Elof Westergaard understreger, at han ikke er virolog, og at kirken stadig skal være opmærksom og forsigtig, men når det er sagt, er der altså også god plads til mere frihed.

- Personligt synes jeg, at det ville være så enkelt, at vi administrerer efter de regler, vi gjorde før den 23. december. Det kunne have givet kirkerne et løft til påske, og det var noget, vi kunne administrere i kirkerne, for alle kirkerne er målt op, forklarer Elof Westergaard.

Handler kun om sikkerhed

Selv om Elof Westergaard glæder sig meget over de ting, der lige nu er ved at blive genåbnet, konstaterer han også, at kirke- og kulturlivet ikke bliver prioriteret særligt højt i den samlede genåbningsplan. Han mener, at politikerne mangler forståelse for, hvad åndslivet betyder for befolkningen, og det blev underbygget, da han så pjecen med anvisninger for påsken.

- Tre fjerdedele af befolkningen er medlem af folkekirken, og det er en stor højtid for os. Men det ser man bort fra i pjecen. Der ønskes ikke engang glædelig påske. Der er bare henvisninger til, hvor man kan finde det nærmeste testcenter. Det hele handler kun om sikkerhed, konstaterer Elof Westergaard.


Tre fjerdedele af befolkningen er medlem af folkekirken, og det er en stor højtid for os. Men det ser man bort fra i pjecen. Der ønskes ikke engang glædelig påske. Der er bare henvisninger til, hvor man kan finde det nærmeste testcenter. Det hele handler kun om sikkerhed.

Elof Westergaard, biskop


Kirkegængerne i Ribe Stift kommer dog ikke til at mangle påskens kendte toner. Elof Westergaard har nemlig opfordret stiftets præster til, at der skal synges mest muligt udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce