Annonce
Mindeord

Birthe så den enkelte og havde tid og ro til at lytte

Birthe Skov Midtiby sov stille ind i hjemmet på Tingheden omgivet af sine kære onsdag 27. november. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Lyne: Dagbladet har modtaget dette mindeord over Birthe Skov Midtiby af Magda Lundby, Nattergalevej 7 i Skjern:

Birthe Skov Midtiby sov stille ind i hjemmet på Tingheden omgivet af sine kære onsdag den 27. november i en alder af 64 år. Birthe blev bisat fra Lyne kirke onsdag den 4. december.

Birthe fik i 2001 konstateret brystkræft, blev opereret, men sygdommen vendte senere tilbage, så Birthe levede i mange år med sygdommen som følgesvend. Men Birthe havde øje for, "at glasset er halvt fuldt og ikke halvt tom". Birthe levede livet fuldt ud.

Birthe blev uddannet lærer på Nr. Nissum Seminarium. Hun blev som nyuddannet ansat ved Egvad kommunes skolevæsen. Fra 1980 - 1981 var Birthe lærer på Sdr. Vium kommuneskole. Fra 1981 til 2000 arbejdede hun på Lønborgskolen i Tarm. Derefter blev hun ansat som lærer på Sdr.Vium Friskole, hvor hun sluttede sin lærergerning i 2014 og gik på pension.

Birthe elskede sit arbejde med eleverne. For Birthe var det vigtigt, at eleverne "stod på tæer", det vil sige, at de ydede det bedste, de kunne, hver især. Hun evnede at gøre det komplicerede enkelt. Det var vigtigt med lærdom, men omsorgen lå også Birthe meget på sinde. Hun så den enkelte og havde tid og ro til at lytte.

Birthe elskede at fortælle eventyr, sagn eller egne oplevelser. Eleverne elskede at lytte. Ingen kom for sent til Birthes fortælletimer. Birthe var også en eminent sangskriver. Så når der var skoleteater, var det Birthe, der skrev de indholdsmættede sange.

Birthe var også en skattet kollega, et hjælpsomt, venligt, åbent og imødekommende menneske.

Birthes fritid var fyldt med mange spændende aktiviteter. Hun rejste meget. Birthe elskede at male og det blev til mange fine malerier, blandt andet 130 klovnebilleder, som senere er blevet udgivet som bog med 130 talemåder.

Ud over bogen med talemåder skrev Birthe også sammen med sønnen Thorkild bøgerne "Mom", "Lue", "Eldur" og "Ragner". Den sidste nåede de dog ikke at blive helt færdige med.

Hendes sidste bog "Med ryggen mod muren, kan du ikke se skriften på væggen" handlede om at leve med kræften.

Derudover dansede hun sammen med sin mand Karsten folkedans. Selvom sygdommen og bivirkninger plagede Birthe, måtte hun til folkedans. Det ville hun ikke undvære og det var både dansen, men også fællesskabet med de andre dansere, hun nød at være en del af.

Birthe efterlader sin mand, Karsten, tre voksne børn, svigerbørn og børnebørn.

Æret være Birthes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce