Annonce
Mindeord

Birthe så den enkelte og havde tid og ro til at lytte

Birthe Skov Midtiby sov stille ind i hjemmet på Tingheden omgivet af sine kære onsdag 27. november. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Lyne: Dagbladet har modtaget dette mindeord over Birthe Skov Midtiby af Magda Lundby, Nattergalevej 7 i Skjern:

Birthe Skov Midtiby sov stille ind i hjemmet på Tingheden omgivet af sine kære onsdag den 27. november i en alder af 64 år. Birthe blev bisat fra Lyne kirke onsdag den 4. december.

Birthe fik i 2001 konstateret brystkræft, blev opereret, men sygdommen vendte senere tilbage, så Birthe levede i mange år med sygdommen som følgesvend. Men Birthe havde øje for, "at glasset er halvt fuldt og ikke halvt tom". Birthe levede livet fuldt ud.

Birthe blev uddannet lærer på Nr. Nissum Seminarium. Hun blev som nyuddannet ansat ved Egvad kommunes skolevæsen. Fra 1980 - 1981 var Birthe lærer på Sdr. Vium kommuneskole. Fra 1981 til 2000 arbejdede hun på Lønborgskolen i Tarm. Derefter blev hun ansat som lærer på Sdr.Vium Friskole, hvor hun sluttede sin lærergerning i 2014 og gik på pension.

Birthe elskede sit arbejde med eleverne. For Birthe var det vigtigt, at eleverne "stod på tæer", det vil sige, at de ydede det bedste, de kunne, hver især. Hun evnede at gøre det komplicerede enkelt. Det var vigtigt med lærdom, men omsorgen lå også Birthe meget på sinde. Hun så den enkelte og havde tid og ro til at lytte.

Birthe elskede at fortælle eventyr, sagn eller egne oplevelser. Eleverne elskede at lytte. Ingen kom for sent til Birthes fortælletimer. Birthe var også en eminent sangskriver. Så når der var skoleteater, var det Birthe, der skrev de indholdsmættede sange.

Birthe var også en skattet kollega, et hjælpsomt, venligt, åbent og imødekommende menneske.

Birthes fritid var fyldt med mange spændende aktiviteter. Hun rejste meget. Birthe elskede at male og det blev til mange fine malerier, blandt andet 130 klovnebilleder, som senere er blevet udgivet som bog med 130 talemåder.

Ud over bogen med talemåder skrev Birthe også sammen med sønnen Thorkild bøgerne "Mom", "Lue", "Eldur" og "Ragner". Den sidste nåede de dog ikke at blive helt færdige med.

Hendes sidste bog "Med ryggen mod muren, kan du ikke se skriften på væggen" handlede om at leve med kræften.

Derudover dansede hun sammen med sin mand Karsten folkedans. Selvom sygdommen og bivirkninger plagede Birthe, måtte hun til folkedans. Det ville hun ikke undvære og det var både dansen, men også fællesskabet med de andre dansere, hun nød at være en del af.

Birthe efterlader sin mand, Karsten, tre voksne børn, svigerbørn og børnebørn.

Æret være Birthes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce