Annonce
Ringkøbing

Billigere og grønnere: Mere bæredygtig energi i Ringkøbing Fjernvarme

Billigere og grønnere varme i Ringkøbings radiatorer. Foto: Morten Pape
Antallet af fjernvarmekunder stiger, og mængden af bæredygtig energi til radiatorerne vokser stadig.
Annonce

RINGKØBING: Formanden for Ringkøbing Fjernvarme, Hans Markussen, kunne på foreningens generalforsamling forleden notere, at det seneste år har været fantastisk, idet  stort set alle parametre er gået i den rigtige retning i forhold til at levere en ekstraordinært billig fjernvarme og mere energirigtig varme til andelshaverne.

- Solfangeranlæggene har igen bidraget med en fin portion miljøvenlig fjernvarme, vel at mærke helt uden brændselsomkostninger og afgifter - og selv om det måske ikke var den bedste sommer, hvor antallet af solskinstimer lå på det jævne, så betød det alligevel, at solvarmen sammen med elkedlen og varmepumpen producerede 28 procent af varmeproduktionen, svarende til næsten 30 procent, der kan betragtes som ren bæredygtig energi, fortalte formanden i beretningen.


Solfangeranlæggene har igen bidraget med en fin portion miljøvenlig fjernvarme, vel at mærke helt uden brændselsomkostninger og afgifter

Peter Mortensen, formand Ringkøbing Fjernvarme


Det og en række andre forhold har været medvirkende til, at værket også i år har reduceret prisen for fjernvarmelevering i forhold til den udmeldte aconto pris.

- Hvis man betragter varmepriserne historisk set, så vil kan man konstatere, at fjernvarmen koster det samme i dag, som den gjorde i 1993. Det giver en varmepris - ved et årsforbrug på 15 MWh og et hus på ca. 130 m2 - på kun 9.770 kr, oplyste formanden.

Formanden noterede, at man for alvor i år skal vise, om man er klar med det nødvendige mod til at levere grøn omstilling i praksis. De flotte ord og ambitioner skal nu omsættes til konkret virkelighed.

Ringkøbing Fjernvarme oplevede i året en tilgang på 23 nye fjernvarmekunder, hvilket bringer antallet af fjernvarmekunder op på 4.584.

Omkring 70 deltog i generalforsamlingen, der gav nyvalg til advokat Allan Sørensen og genvalg af Søren Hundahl og Mads Madsen. Svend Nielsen gik ud af bestyrelsen efter 24 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce