Annonce
Ringkøbing

Billedkunstneren Elsebeth Jørgensen fylder 50 år

Elsebeth Jørgensen fylder 50 år søndag. Privatfoto
Annonce

Ringkøbing: Elsebeth Jørgensen, billedkunstner, Østerbro, København, fylder 50 år 2. august.

Elsebeth Jørgensen stammer fra Ringkøbing som datter af Kirstine og Sven Agner Jørgensen, men bor i dag på Østerbro i København med sin samlever Morten og deres 12-råge dreng Marius. Med i husstanden er også kaninen Ninus.

Efter studentereksamen fra Ringkjøbing Gymnasium tog Elsebeth Jørgensen til København for at uddanne sig på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1995-2002.

Hendes værker bygger på lang tids indsamling af materialer i historiske arkiver og egne fotografiske registreringer, lydoptagelser og tekstskrivning. Ofte involveres også forfattere, historikere, arkivarer, lydkunstnere og komponister i både research og værkproduktion.

Vi møder værkerne som montager af fiktion og dokumentarisk stof. Det kan være som fotografi, lyd, installation, video eller tekst i stedsspecifikke projekter. Naturligvis på museer, men også i byrummet, digitalt eller i landskaber, hvor der også indgår lydvandringer.

Hun har udstillet på museer og udstillingssteder i ind- og udland siden 1998 og har udført flere kommissionsværker blandt andet til Tate Modern, Hordaland Kunstcenter, Bergen, Jugendstilsenteret & Kunstmuseet KUBE, Ålesund samt Bispebjerg Hospital.

Med sit analytiske blik er hun på samme tid både helt sin egen, men også en samlende figur mellem medier og som mellem forskellige generationer af kunstnere. Siden 2003 har hun undervist på kunstakademier og kunstskoler og var i 2014-2018 lektor i billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Piloten landede som præst

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Annonce