Annonce
Ringkøbing-Skjern

Bilforhandleres salg ramt af corona: Fald på op til 70 procent hos lokale bilhuse

Kjeld Stilling havde netop fået gang i salget af Peugeot 2008, men nu er der ventetid fra fabrikken og kunderne holder sig hjemme. Foto: Christian Baadsgaard
Påsken plejer at være travl for bilhusene, men over alt i samfundet er alt lige nu droslet ned. Det mærker man også hos de lokale bilforhandlere, der også kan få ventetid, fordi bilfabrikkerne er lukkede.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Jeg har været her siden klokken 10, og der har kun været en kunde.

Stilhed i forretningen omkring påsketid er Kjeld Stilling ikke vant til. Indehaveren af Peugeot-forhandlingen G. Bech-Hansen i Ringkøbing er som andre bilforhandlere blevet ramt af coronaens virkninger, og det sker lige op til bilforhandlernes højtid, som er påsken. Her har folk tid kigge på bil og tage en beslutning. Der bliver stadig solgt biler, men slet ikke på samme niveau som ellers. Kjeld Stilling anslår, at salget er reduceret med 50 procent, og han håber på at der kommer kunder i løbet af påsken.

Foran butikken står de nye Peugeot 208 og Peugeot 2008, som er sæsonens nyhed.

- Vi havde ellers fået gang i salget af 208 og 2008 og solgt rigtig mange af dem. Men nu er fabrikkerne lukkede, og vi har mellem otte og 10 biler, som vi stadig venter fra fabrikken. Ingen ved hvornår de åbner på igen, fortæller Kjeld Stilling.

På Peugeot-fabrikkerne reviderer man løbende lagerordrene, og det samme bliver gjort på Ford-fabrikkerne. De lukkede ned den 4. marts, og indtil videre er de lukket frem til 16. april. Afdelingschef hos Ford i Ringkøbing, Kim Møller Kruse, kunne godt forestille sig, at lukningen bliver forlænget.

- Vi har mange biler, der skulle have kommet til maj og juni. Når fabrikkerne bliver åbnet igen, så vil fabrikkerne ikke producere til lager, så kunderne får deres biler ret hurtigt. Men folk ved hvad der foregår, og har fuld forståelse for det, forklarer Kim Møller Kruse.

Her er tilbagegangen på 70 procent, og der er meget stille i salgsafdelingen. Til gengæld kører værkstedet fint, og det passer lige nu fint med at folk skal have sommerdæk på bilen.

Annonce

Op på hesten igen

Værkstedet kører også fint hos Unique Biler i Skjern, der har Kia-forhandlingen. Sæsonen for hjulskifte er blevet indledt, og denne gang tilbyder Unique-biler at køre ud til kunden for at lave skiftet - og værkstedet er helt booket op i den kommende tid. Desuden tilbyder Unique Biler at køre demovogne ud til kunderne, så de kan prøve bilerne af hjemme. Det er nemlig i de første to kvartaler, at bilforhandlerne skal tjene deres penge. Nok er det ikke gode tider i branchen, men indehaver Dennis Dahl holder optimismen høj, og for ham handler det bare om at komme op på hesten igen. Hverdagen er nødt til at gå videre, og så må man bare være ekstra skarpe på at få folk i butikken.

- Vi har hverken afskediget eller sendt folk på fordeling. Jeg har sagt til alle mine ansatte, at vi kæmper os ud af det her, siger Dennis Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så er det helt sikkert: Akutklinikken genåbner på mandag

Annonce