Portræt

Biler, der smadrer, og heste, der skider: No Sommerfest skydes i gang fredag

Mange ikke-lokale møder også op for at se bilboksning til No Sommerfest. Arkivfoto.
No Sommerfest har et alsidigt program, der både byder på familieformiddag, bilboksning, fest og gudstjeneste.

No: For tredje år i træk arrangerer No bilboksning i forbindelse med byens sommerfest. 12 biler deltager i år. To af gangen bliver de lukket ind i en boksering lavet af halmballer.

- Det handler om at smadre den anden bil så meget, at den ikke kan køre derfra igen. Der er selvfølgelig regler for, hvor man må ramme hinanden, førerne har hjelme på, og sikkerheden er helt i top. Det er altid underholdende, fordi det er forskellige biler, der er med, og der er nogen, der har en stor passion for de forskellige mærker, siger Pernille Aarup, der er en del af byens festudvalg og har arrangeret sommerfesten.

Sidste år var 350 tilskuere forbi bokseringen, men i år har omkring 720 vist interesse på Facebook for fredagens begivenhed. Derfor bliver der etableret flere tilskuerpladser. Tilskuerne står på ladvogne, så de er hævet over ringen. Bilboksningen slutter omkring klokken 21, hvorefter der er fest i teltet.

Fredag aften er der også mulighed for at vinde en hel palle øl, hvis man vælger at investere i en kupon.

- Alle er velkomne. Både børn og voksne. Også folk, der ikke bor i No, siger Pernille Aarup.

Hvor skider hesten?

Lørdag er der familiedag om formiddagen, og omkring middag er der heste-lotto.

- Tidligere har vi haft ko-lotto, hvor man kan spille på, hvilket felt koen skider på først. Men vi har ikke flere køer i området, så i år bliver det en hest. Det plejer at være et kæmpe hit, siger festarrangøren.

Om eftermiddagen er der sognedyst og en fodboldturnering med lokale hold. Lørdag aften er der fest og revy, hvor der indtil videre er 86 tilmeldte.

- Vi regner med, der kommer 100. Der har egentlig været sidste tilmelding, men vi lader tilmeldingen løbe, fordi vi gerne vil have så mange som muligt med. Der er også folk, der lige skal have fundet en barnepige, siger Pernille Aarup.

Søndag står dagen på gudstjeneste og oprydning.

- Vi glæder os helt vildt til weekenden, og vi begynder så småt på forberedelserne nu. Vi har heldigvis masser af frivillige til at hjælpe i baren og andre steder. Folk er også gode til at bakke op om oprydningen. Det giver et godt sammenhold i byen, siger hun.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce