Annonce
Vestjylland

Bilboksning samlede fuldt hus

Der blev kørt godt til under bilboksningen, der var en underholdende affære for de mange fremmødte. Arrangørerne havde kørt 10.000 liter vand på banen inden arrangement for at sikre, at sammenstøddene ikke blev for hårde, så det hele var overstået for hurtigt. Foto: Benny Gade.

Den lokale Martin Pedersen løb med sejren i fredag aftens bilboksning i Bøvlingbjerg, der blev holdt som et led i den lokale byfest

Der var fuldt hus, da Bøvling Ungdomsforening fredag aften afviklede bilboksning.

Annonce
Ind imellem måtte der bruges en ekstra hånd for at holde liv i de medtagne biler. Foto: Benny Gade.

»Vi har 500 betalende inde til arrangementet, men der er jo også masser af børn, der er kommet gratis ind. Så alt i alt vil jeg tro, der er 7-800 gæster,« siger Søren Andreasen, der koordinerede aftenens bilboksning.

De mange mennesker følge sig da også godt underholdt, så de blev der til den sidste runde var afgjort. Det skabte også god omsætning ved både grillen og fadølsanlægget, hvor der blev handlet livligt. Søren Andreasen kunne konstatere , at der blev udsolgt i pølser og brød - i hvert fald næsten, for der lå kun seks-syv pølser tilbage, da gæsterne var gået hjem.

Derfor var det en glad arrangør, der konstaterede, at årets bilboksning gik lige efter bogen. Det var endda en lokal kører, Martin Pedersen, der vandt finalen over Torsten Langegaard fra Vestbyens Auto i Holstebro.

Reglerne

Reglerne i bilboksning er forholdsvis simple. To kørere dyster ved at køre ind i hinanden i gamle, skrotbiler. Den, hvis bil holder længst, har vundet omgangen. Og kan de begge køre derfra efter tre omgange i ringen, vinder den kører, der har fået flest »slag« ind på modstanderen.

Der er nogle simple sikkerhedsregler, der skal følges. Blandt andet må der kun køres i første gear, og førersiden må ikke påkøres. Det kostede blandt andet byrådsmedlem Troels Skovmose en diskvalifikation, da han forbrød sig mod reglen.

Der var flere kendte blandt de otte kørere. Ud over byrådsmedlemmet havde arrangørerne også overtalt x-faktor vinderen Chresten til at stille op lige som Søren Frederiksen fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«. De røg dog begge ud efter første omgang.

Arrangørerne havde lært af fejlene fra tidligere år, hvor omgangene blev afgjort alt for hurtigt. Derfor havde de nogle timer før kørt 10.000 liter vand på banen for at gøre den blød, så sammenstøddene ikke blev for voldsomme. Derfor gennemførte de fleste biler den første omgange, selv om der lå både løse lydpotter, kofangere og reservehjul tilbage på banen. På et tidspunkt valgte man at køre ekstra sand på banen for igen at gøre den mere fast.

Alt i alt blev bilboksningen en god succes for BUF, der fik et fint overskud ved arrangementet.

»Meget forsigtigt skønnet lavede vi nok et overskud på omkring 40.000 kroner fredag aften,« siger Søren Andreasen.

Da arrangementet var et led i den årlige byfest i Bøvlingbjerg var det samlede overskud formentlig endnu større.

»Så alt i alt kan vi kun være rigtigt godt tilfredse,« siger Søren Andreasen.

Overskuddet ved weekendens arrangement går ubeskåret i BUF's kasse til brug for børnearbejdet i foreningen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce