Annonce
Vestjylland

Bilboksning samlede fuldt hus

Der blev kørt godt til under bilboksningen, der var en underholdende affære for de mange fremmødte. Arrangørerne havde kørt 10.000 liter vand på banen inden arrangement for at sikre, at sammenstøddene ikke blev for hårde, så det hele var overstået for hurtigt. Foto: Benny Gade.

Den lokale Martin Pedersen løb med sejren i fredag aftens bilboksning i Bøvlingbjerg, der blev holdt som et led i den lokale byfest

Der var fuldt hus, da Bøvling Ungdomsforening fredag aften afviklede bilboksning.

Annonce
Ind imellem måtte der bruges en ekstra hånd for at holde liv i de medtagne biler. Foto: Benny Gade.

»Vi har 500 betalende inde til arrangementet, men der er jo også masser af børn, der er kommet gratis ind. Så alt i alt vil jeg tro, der er 7-800 gæster,« siger Søren Andreasen, der koordinerede aftenens bilboksning.

De mange mennesker følge sig da også godt underholdt, så de blev der til den sidste runde var afgjort. Det skabte også god omsætning ved både grillen og fadølsanlægget, hvor der blev handlet livligt. Søren Andreasen kunne konstatere , at der blev udsolgt i pølser og brød - i hvert fald næsten, for der lå kun seks-syv pølser tilbage, da gæsterne var gået hjem.

Derfor var det en glad arrangør, der konstaterede, at årets bilboksning gik lige efter bogen. Det var endda en lokal kører, Martin Pedersen, der vandt finalen over Torsten Langegaard fra Vestbyens Auto i Holstebro.

Reglerne

Reglerne i bilboksning er forholdsvis simple. To kørere dyster ved at køre ind i hinanden i gamle, skrotbiler. Den, hvis bil holder længst, har vundet omgangen. Og kan de begge køre derfra efter tre omgange i ringen, vinder den kører, der har fået flest »slag« ind på modstanderen.

Der er nogle simple sikkerhedsregler, der skal følges. Blandt andet må der kun køres i første gear, og førersiden må ikke påkøres. Det kostede blandt andet byrådsmedlem Troels Skovmose en diskvalifikation, da han forbrød sig mod reglen.

Der var flere kendte blandt de otte kørere. Ud over byrådsmedlemmet havde arrangørerne også overtalt x-faktor vinderen Chresten til at stille op lige som Søren Frederiksen fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«. De røg dog begge ud efter første omgang.

Arrangørerne havde lært af fejlene fra tidligere år, hvor omgangene blev afgjort alt for hurtigt. Derfor havde de nogle timer før kørt 10.000 liter vand på banen for at gøre den blød, så sammenstøddene ikke blev for voldsomme. Derfor gennemførte de fleste biler den første omgange, selv om der lå både løse lydpotter, kofangere og reservehjul tilbage på banen. På et tidspunkt valgte man at køre ekstra sand på banen for igen at gøre den mere fast.

Alt i alt blev bilboksningen en god succes for BUF, der fik et fint overskud ved arrangementet.

»Meget forsigtigt skønnet lavede vi nok et overskud på omkring 40.000 kroner fredag aften,« siger Søren Andreasen.

Da arrangementet var et led i den årlige byfest i Bøvlingbjerg var det samlede overskud formentlig endnu større.

»Så alt i alt kan vi kun være rigtigt godt tilfredse,« siger Søren Andreasen.

Overskuddet ved weekendens arrangement går ubeskåret i BUF's kasse til brug for børnearbejdet i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce