Annonce
Vestjylland

Bilboksning samlede fuldt hus

Der blev kørt godt til under bilboksningen, der var en underholdende affære for de mange fremmødte. Arrangørerne havde kørt 10.000 liter vand på banen inden arrangement for at sikre, at sammenstøddene ikke blev for hårde, så det hele var overstået for hurtigt. Foto: Benny Gade.

Den lokale Martin Pedersen løb med sejren i fredag aftens bilboksning i Bøvlingbjerg, der blev holdt som et led i den lokale byfest

Annonce

Der var fuldt hus, da Bøvling Ungdomsforening fredag aften afviklede bilboksning.

Ind imellem måtte der bruges en ekstra hånd for at holde liv i de medtagne biler. Foto: Benny Gade.

»Vi har 500 betalende inde til arrangementet, men der er jo også masser af børn, der er kommet gratis ind. Så alt i alt vil jeg tro, der er 7-800 gæster,« siger Søren Andreasen, der koordinerede aftenens bilboksning.

De mange mennesker følge sig da også godt underholdt, så de blev der til den sidste runde var afgjort. Det skabte også god omsætning ved både grillen og fadølsanlægget, hvor der blev handlet livligt. Søren Andreasen kunne konstatere , at der blev udsolgt i pølser og brød - i hvert fald næsten, for der lå kun seks-syv pølser tilbage, da gæsterne var gået hjem.

Derfor var det en glad arrangør, der konstaterede, at årets bilboksning gik lige efter bogen. Det var endda en lokal kører, Martin Pedersen, der vandt finalen over Torsten Langegaard fra Vestbyens Auto i Holstebro.

Annonce

Reglerne

Reglerne i bilboksning er forholdsvis simple. To kørere dyster ved at køre ind i hinanden i gamle, skrotbiler. Den, hvis bil holder længst, har vundet omgangen. Og kan de begge køre derfra efter tre omgange i ringen, vinder den kører, der har fået flest »slag« ind på modstanderen.

Der er nogle simple sikkerhedsregler, der skal følges. Blandt andet må der kun køres i første gear, og førersiden må ikke påkøres. Det kostede blandt andet byrådsmedlem Troels Skovmose en diskvalifikation, da han forbrød sig mod reglen.

Der var flere kendte blandt de otte kørere. Ud over byrådsmedlemmet havde arrangørerne også overtalt x-faktor vinderen Chresten til at stille op lige som Søren Frederiksen fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«. De røg dog begge ud efter første omgang.

Arrangørerne havde lært af fejlene fra tidligere år, hvor omgangene blev afgjort alt for hurtigt. Derfor havde de nogle timer før kørt 10.000 liter vand på banen for at gøre den blød, så sammenstøddene ikke blev for voldsomme. Derfor gennemførte de fleste biler den første omgange, selv om der lå både løse lydpotter, kofangere og reservehjul tilbage på banen. På et tidspunkt valgte man at køre ekstra sand på banen for igen at gøre den mere fast.

Alt i alt blev bilboksningen en god succes for BUF, der fik et fint overskud ved arrangementet.

»Meget forsigtigt skønnet lavede vi nok et overskud på omkring 40.000 kroner fredag aften,« siger Søren Andreasen.

Da arrangementet var et led i den årlige byfest i Bøvlingbjerg var det samlede overskud formentlig endnu større.

»Så alt i alt kan vi kun være rigtigt godt tilfredse,« siger Søren Andreasen.

Overskuddet ved weekendens arrangement går ubeskåret i BUF's kasse til brug for børnearbejdet i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce