x
Annonce
Vestjylland

Bilboksning samlede fuldt hus

Der blev kørt godt til under bilboksningen, der var en underholdende affære for de mange fremmødte. Arrangørerne havde kørt 10.000 liter vand på banen inden arrangement for at sikre, at sammenstøddene ikke blev for hårde, så det hele var overstået for hurtigt. Foto: Benny Gade.

Den lokale Martin Pedersen løb med sejren i fredag aftens bilboksning i Bøvlingbjerg, der blev holdt som et led i den lokale byfest

Der var fuldt hus, da Bøvling Ungdomsforening fredag aften afviklede bilboksning.

Annonce
Ind imellem måtte der bruges en ekstra hånd for at holde liv i de medtagne biler. Foto: Benny Gade.

»Vi har 500 betalende inde til arrangementet, men der er jo også masser af børn, der er kommet gratis ind. Så alt i alt vil jeg tro, der er 7-800 gæster,« siger Søren Andreasen, der koordinerede aftenens bilboksning.

De mange mennesker følge sig da også godt underholdt, så de blev der til den sidste runde var afgjort. Det skabte også god omsætning ved både grillen og fadølsanlægget, hvor der blev handlet livligt. Søren Andreasen kunne konstatere , at der blev udsolgt i pølser og brød - i hvert fald næsten, for der lå kun seks-syv pølser tilbage, da gæsterne var gået hjem.

Derfor var det en glad arrangør, der konstaterede, at årets bilboksning gik lige efter bogen. Det var endda en lokal kører, Martin Pedersen, der vandt finalen over Torsten Langegaard fra Vestbyens Auto i Holstebro.

Reglerne

Reglerne i bilboksning er forholdsvis simple. To kørere dyster ved at køre ind i hinanden i gamle, skrotbiler. Den, hvis bil holder længst, har vundet omgangen. Og kan de begge køre derfra efter tre omgange i ringen, vinder den kører, der har fået flest »slag« ind på modstanderen.

Der er nogle simple sikkerhedsregler, der skal følges. Blandt andet må der kun køres i første gear, og førersiden må ikke påkøres. Det kostede blandt andet byrådsmedlem Troels Skovmose en diskvalifikation, da han forbrød sig mod reglen.

Der var flere kendte blandt de otte kørere. Ud over byrådsmedlemmet havde arrangørerne også overtalt x-faktor vinderen Chresten til at stille op lige som Søren Frederiksen fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«. De røg dog begge ud efter første omgang.

Arrangørerne havde lært af fejlene fra tidligere år, hvor omgangene blev afgjort alt for hurtigt. Derfor havde de nogle timer før kørt 10.000 liter vand på banen for at gøre den blød, så sammenstøddene ikke blev for voldsomme. Derfor gennemførte de fleste biler den første omgange, selv om der lå både løse lydpotter, kofangere og reservehjul tilbage på banen. På et tidspunkt valgte man at køre ekstra sand på banen for igen at gøre den mere fast.

Alt i alt blev bilboksningen en god succes for BUF, der fik et fint overskud ved arrangementet.

»Meget forsigtigt skønnet lavede vi nok et overskud på omkring 40.000 kroner fredag aften,« siger Søren Andreasen.

Da arrangementet var et led i den årlige byfest i Bøvlingbjerg var det samlede overskud formentlig endnu større.

»Så alt i alt kan vi kun være rigtigt godt tilfredse,« siger Søren Andreasen.

Overskuddet ved weekendens arrangement går ubeskåret i BUF's kasse til brug for børnearbejdet i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Annonce