Annonce
112

Bil smadret i Videbæk: Bølge af kanonslags-detonationer hen over weekenden

Bilen, der holdt på Bredgade i Videbæk, blev svært skadet. Foto fra Facebook.
Bil smadret af kæmpekanonslag, postkasser sprængt; Videbæk hærget af bombemænd hele weekenden.

VIDEBÆK: Hele weekenden har Videbæk genlydt af kraftige eksplosioner: Politiet rapporterer om en bølge af kanonslags-detonationer, der begyndte fredag, og først sluttede lørdag.

Og der var ikke "bare" tale om uskyldige knald. Bombemændene skadede en bil alvorligt, og sprængte yderligere et par postkasser i luften.

Værst gik det ud over en bil, der holdt i Bredgade. Nogen smed omkring klokken 20.00 fredag aften et kanonslag op på taget af en holdende bil. Heldigvis sad der ikke nogen i bilen, for så ville det være gået rent galt:

Kanonslaget var så kraftigt, at det sprængte hul i taget, og desuden smadrede ruderne og bilen, og endda fik en baglygte til at hoppe ud af fatningen.

Politiet melder, at et par unge mænd i lyse jakker er set løbe fra stedet, men om de har noget med hærværket at gøre, vides ikke.

Ejeren af bilen er dog så vred over hærværket, at han på Facebook har udlovet en dusør på 5000 kroner til den, der kan hjælpe med at opklare sagen.

Han er næppe den eneste i Videbæk, der er godt gal i skralden over bombemændene.

En PostNord-postkasse ved bagerbutikken på Bredgade blev således cirka klokken 04.00 natten til lørdag sprængt i luften.

Og klokken 22.25 blev en postkasse på Tværvej sprængt i luften. En bil kørte umiddelbart efter fra gerningsstedet.

Ud over disse tilfælde af hærværk, har politiet fået flere anmeldelse fra Videbæk fra folk, der har oplevet kraftige kanonslags-detonationer hen over weekenden, blandt andet fra området omkring hallen og skolen.

Annonce
Kanonslaget rev hul i taget på bilen. Foto fra Facebook.
Også det indre af bilen var skadet. Foto fra Facebook.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce