Annonce
Vestjylland

Bil-entusiaster følger 14-årig til krematorium

Den 14-årige Emil Bartolin Ørgaard mistede livet i forbindelse med ulykken på Strandvejen i Lemvig torsdag morgen. Foto: Benny Gade
En gruppe af gejlede biler mødes ved Vilhelmsborg Kro og følger den 14-årige det sidste stykke vej til krematoriet i Holstebro
Annonce

Lemvig: Når den 14-årige Emil Bartolin Ørgaard på torsdag bliver bisat, vil han blive fulgt til krematoriet i Holstebro af en gruppe farverige og special-designede biler. Det er medlemmerne af facebook-gruppen "Gejlergruppen", der har meldt deres ankomst for at vise den 14-årige en sidste hæder.

- Vi er et stærkt netværk inde i gruppen, og det har berørt rigtigt mange af os, at så ungt et menneske skulle gå bort, siger Jonas Anthony fra gruppen, som også har sat sig i spidsen for arrangementet.

Den 14-årige Emil fra Fabjerg mistede livet torsdag morgen, hvor han i familiens bil forulykkede på Strandvejen i Lemvig.

Gejlergruppen er et netværk af folk, der kan lide at personliggøre deres bil med folie, lys eller på anden vis. Den 14-årige var medlem af Gejlergruppen, hvor godt 3000 medlemmer hjælper hinanden med råd og vejledning, når de ønsker at personliggøre deres bil.

Annonce

Aktiv

- Den er for folk, der gerne vil lave lidt mere ud af deres bil, uden at vi er ude i "Brian-typer", der polerer deres biler op og kører gaderæs. Mange af os går op i lys og har biler, der langt hen ad vejen ligner lastbiler, siger Jonas Anthony, der selv har monteret 30-40 markeringslys på sin Nissan Qashqai.

Emil Bartolin Ørgaard bidrog jævnligt med indspark i gruppen.


Han var ikke så aktiv i selve gejlergruppen, men han var rigtig aktiv over snapchat og andre grupper. Han viste blandt andet, hvordan han arbejdede med lys på en traktor

Jonas Anthony, Gejlergruppen


- Han var ikke så aktiv i selve gejlergruppen, men han var rigtig aktiv over snapchat og andre grupper. Han viste blandt andet, hvordan han arbejdede med lys på en traktor eller hjalp andre, der havde en gammel bil stående. Vi havde også et gejlertræf i Tarm for tre uger siden, hvor han faktisk kom forbi, og hvor jeg traf ham. Han virkede mere moden på snapchat end de 14 år, han nu var, siger Jonas Anthony.

Annonce

Mindekørsel

Derfor har gruppen efter aftale med familien arrangeret mindekørslen på torsdag, hvor 10-15 biler fra Sjælland og fem jyske biler ventes at deltage. Det er i hvert fald dem, der foreløbigt har tilmeldt sig.

Efter aftale med familien og antallet af deltagere ved begravelsen, så møder bilerne ikke op ved kirken. De samles derfor ved Vilhelmsborg Kro, hvor rustvognen vil sænke farten, så alle kan koble sig på kortegen. Derefter kører man efter rustvognen til krematoriet i Holstebro, hvorefter man finder et sted at parkere og giver den 14-årige en skål for fællesskabet.

Annonce

Samler penge ind

Gruppen har også sat en indsamling i gang.

- Det var mest tiltænkt en bårebuket, men hvis der var et overskud, så kunne familien få dem, siger Jonas Anthony.

Indsamlingen er blevet noget større, end han havde forestillet sig.

- Jeg tjekkede lige fra morgenen af. Den er nu oppe på 10.500 kroner - noget højere, end vi havde forventet. Men der er flere medlemmer, der har doneret 500 kroner og endda 1000 kroner. Overskuddet vil selvfølgelig ikke give familien deres dreng tilbage, men det kan måske hjælpe dem lidt gennem en i øvrigt dyr tid, siger Jonas Anthony med tanke på begravelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Skjern

Ung narkobilist snuppet i Skjern

Annonce