112

Bil brød i brand foran rådhuset: Den er ikke meget værd mere

En Peugeot brændte godt og grundingt ud onsdag morgen foran rådhuset. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Det gik hedt for sig parkeringspladsen foran rådhuset i Ringkøbing onsdag morgen. Her måtte brandvæsnet nemlig rykke ud til en brændende bil af mærket Peugeot.

Jan Johnsen, indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest, fortæller, at man ikke ved, hvordan branden opstod. Det ved ejer af bilen, Stina Jørgensen fra Velling heller ikke.

Hun var på vej på biblioteket, da hun opdagede mere røg end normalt bag bilen. Da hun nåede frem til parkeringspladsen, så hun, at det faktisk var en hel del røg, ligesom der dryppede ild ud under bilen.

Hun fik kontaktet sin mand, som spurgte, om det var hvid eller sort røg, og da hun svarede sort, sagde han, at hun skulle ringe til brandvæsnet.

Det gjorde hun, men hun kendte imidlertid ikke den præcise adresse på parkeringpladsen ved rådhuset. Hun løb ind på biblioteket for at få adressen, og da hun kom ud igen, var en medarbejder allerede på vej med en skumslukker, ligesom brandvæsnet var på vej.

Selvom brandvæsnet var hurtigt fremme, var bilen allerede omspændt af flammer, da redningsfolkene nåede frem.

- Hele forenden er brændt ud. Bilen er ikke meget værd længere, fortæller Jan Johnsen til Dagbladet, mens hans kollegaer er i gang med at efterslukke bilen.

Stina Jørgensen ser dog ud til selv at kunne køre hjem til Velling i en bil, for en af brandmændene arbejder nemlig også ved Peugeot, og han tilbød at skaffe lånebil samt at bugsere den udbrændte bil væk.

Det kan man da kalde brandgod service.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce