x
Annonce
Udland

Biden fortsætter valgkamp efter mavepuster i Iowa

Spencer Platt/Ritzau Scanpix

- Det er ikke første gang i mit liv, at jeg er blevet slået ned, siger Biden og kritiserer sine modstandere.

Den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden lover onsdag ifølge Reuters, at han vil fortsætte sin kamp for at blive Demokraternes præsidentkandidat, selv om han fik, hvad han kalder en "mavepuster" ved valget i Iowa.

Den politiske veteran, som i lang tid var i front i meningsmålingerne, står til at få en fjerdeplads ifølge foreløbige resultater.

Den 77-årige Biden, som onsdag førte valgkamp i New Hampshire, fastslår, at han ikke er på vej ud.

- Jeg vil ikke pakke det ind. Vi fik en mavepuster i Iowa. Hele processen var en mavepuster, siger Biden, som onsdag talte til vælgere i Somersworth, New Hampshire.

- Det er ikke første gang i mit liv, at jeg er blevet slået ned, siger han og tilføjer:

- Der er frygteligt mange mennesker derude, som slet ikke havde nogen tro på, at jeg ville klare mig i valgkampen. De har afskrevet min kampagne fra det øjeblik, hvor jeg indledte den. Men jeg siger til dem nu: Jeg går ingen steder - jeg fortsætter.

Den langtrukne og kaotiske stemmeoptælling ved det første primærvalg i Iowa viser med omkring 71 procent optalte stemmer, at Biden ligger efter rivalerne Pete Buttigieg, Bernie Sanders og Elizabeth Warren.

Med over to tredjedele af stemmerne optalt ved det såkaldte caucus eller vælgermøde i Iowa er der først og fremmest skabt stor opmærksomhed omkring kandidaten Pete Buttigieg.

Biden kritiserer den 38-årige Buttigieg for at have været utilstrækkelig i sin opbakning til præsident Barack Obama. Han advarer samtidig om, at Buttigieg er uerfaren, da han blot har borgmestererfaring fra en lille by.

I en kritik af Bernie Sanders siger Biden, at enhver demokrat, som forsøger at komme i Kongressen, vil blive kaldt "socialist", hvis den stærkt venstreorienterede kandidat vinder terræn.

Den 78-årige Sanders, som er uafhængig, kalder sig selv "demokratisk socialist".

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce