Annonce
Ringkøbing-Skjern

Biblioteker oplever stor opbakning til forfatterforedrag for børn

Børnebogsforfatteren Mette Finderup har en lang række populære titler bag sig, senest den nye A.S.P.E fantasyserie. PR-foto
På rekordtid er 187 ud af de i alt 200 billetter bestilt. På Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne kan man slet ikke få hænderne ned over skolernes opbakning.

Ringkøbing-Skjern: - Vi kan slet ikke få hænderne ned over skolernes opbakning til vores indsats med at styrke børns læselyst, siger Sofie Torp Hansen, PR medarbejder ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

Billetterne er nemlig blevet revet væk til forårets tre forfatterforedrag for børn som afholdes i uge 4 og 5. På rekordtid er 187 ud af de i alt 200 billetter bestilt.

Bibliotekerne i Videbæk, Skjern og Ringkøbing får besøg af henholdsvis børnebogsforfatter Anne Sofie Hammer og børnebogsforfatter Mette Finderup.

Anne Sofie Hammer har skrevet de populære bøger om Villads fra Valby, mens Mette Finderup har også en lang række populære titler bag sig, senest den nye A.S.P.E fantasyserie.

Annonce

Tre forfatterforedrag

Oversigt over de tre forfatterforedrag for børn:

Torsdag 23. januar kl. 10-11 på Videbæk Bibliotek: Anne Sofie Hammer om Villads fra Valby.

Tirsdag 4. februar kl. 10-11.30 på Skjern Bibliotek: Mette Finderup om A.S.P.E serien og andre nye bøger.

Onsdag 5. februar kl. 10-11.30 på Ringkøbing Bibliotek: Mette Finderup om A.S.P.E serien og andre nye bøger.

At styrke læselysten

Det er nogle år siden, at bibliotekerne sidst har afholdt denne type arrangementer, men vi vil rigtig gerne give indsatsen med at styrke børns læselyst endnu mere fokus og opmærksomhed. Derfor har vi arrangeret tre foredrag med to super aktuelle forfattere, lyder det fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

Forfatterne vil fortælle om deres populære bøger, som børnene måske allerede kender i forvejen. Børnene vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og høre om hvordan, man skriver en god historie, bygger den op og undgår at falde i typiske fælder.

- Vi håber at foredragene blandt andet vil:

Øge børnenes læselyst. Oplevelsen vil øge barnets lyst til at læse forfatterens andre bøger og til at læse bøger i samme genre. For eksempel fantasy.

Give børnene inspiration. Oplevelsen vil inspirere barnet til, hvordan det selv kan skrive en bog, og hvordan man kommer i gang.

Styrke fællesskab omkring læsning. Barnet vil glædes over en fælles oplevelse sammen med andre om litteratur.

Foredragene er målrettet elever i 3., 4. og 5. klasse.

Børnebogsforfatteren Anne Sofie Hammer har skrevet de populære bøger om Villads fra Valby. Foto: Les Kaner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce