Kultur

Bevaringspriser til by og land

Vestergade 3 fik bevaringsprisen i byen. Foto Søren Damgaard Jensen/Ringkøbing Bevaringsforening.
Vestergade 3 og Kronhede Forsamlingshus belønnet med Ringkøbing Bevaringsforenings priser for smukt renoveringsarbejde.

RINGKØBING: Der blev uddelt priser til huse i både Ringkøbing by og på land, da Ringkøbing Bevaringsforening forleden havde generalforsamling.

Det har ikke været et helt stort år for renoveringsarbejdet i Ringkøbing og omegn; kun tre huse var indstillet.

Bevaringsforeningen uddeler ikke prisen for enhver pris; men både Vestergade 3 i Ringkøbing og Kronhede Forsamlingshus blev fundet værdige til prisen.

Vestergade 3 fik bevaringsprisen for mange års løbende vedligeholdelse med udskiftning af vinduerne til det originale format og ny farvesætning af port og indgangsdør som de seneste eksempler.

"Bevaringsindsatsen er måske ikke så markant, som når et hus får en gennemgående renovering, men den omhyggelige, løbende vedligeholdelse fortjener i lige så høj grad anerkendelse", lød begrundelsen.

Kronhede Forsamlingshus blev præmieret med denne begrundelse fra personen, der indstillede den med blandt andet denne begrundelse:

"Renoveringen af Kronhedens forsamlingshus fortjener en stor pris – mange ville sige "at det gamle lort var ikke bedre værd end at rive ned" – men heldigvis har de i Torsted fået lov til at beholde en perle."

Nedrivning

Formand Lars Hansson beskæftigede sig i sin beretning ikke mindst med, at der har været en række sager, hvor bevaringsværdige bygninger er blevet nedrevet.

- Nogle af disse var oplagte, men det er de absolut ikke alle, sagde han.

- Der er eksempler på ejendomme med høj bevaringsværdi, der ønskes nedrevet. Det typiske er, at disse ejendomme har fået lov at forfalde.

- Man kan gøre sig den overvejelse, om dette sker med ejerens vilje for at få lov at nedrive og derefter bygge nyt. I en enkelt situation er det endda staten, der står som ejer af en ejendom, der har fået lov at forfalde, sagde han.

Lars Hansson fastslog, at "det er bestyrelsens helt klare holdning, at bevaringsværdige huse med høj bevaringsværdi ikke bør nedrives".

- Vi finder det vigtigt at bevare den historiske gamle bymidte i Ringkøbing. Det er den, der gør Ringkøbing til noget særligt. Det er den, der gør, at turister kommer til byen, hvilket medvirker til at sikre et godt handelsliv i byen. Det er den, der gør byen til en god by at leve i.

0/0
Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Kultur

Forfatter signerer bøger i Bog og Idé

Kultur

Lille regnvejrssky på havnen

Kultur

X Factor-stjerne overraskede og sang til konfirmanderne i Rindum Kirke

Kultur

Kun 61 meldt til velgørenhedsløb: - Det er langt under forventningerne

Kultur

Kenneths bøn til Pokémon-spillere: Kan I gå på jagt udenfor vores have?

Kultur

68 på rundtur i Naturkraft

Kultur

Fjordløbet genfødt: 502 deltagere på blæsende dag