Annonce
Skjern Håndbold

Betænkelige miner ændret til jubel og store smil - Skjern Håndbold vandt over Skanderborg på flot anden halvleg

Trænerne Claus Dalgaard-Hansen og Kasper Søndergaard jubler sammen med spillerne på Skjern Håndbolds bænk, da Skjern i slutfasen trak fra til sejr ude over Skanderborg. Foto: Ole Nielsen.
Der var ingen skønhedspræmier for flot spil, men Skjern fightede sig til gengæld til to vigtige point for sejr på 29-27 ude over Skanderborg Håndbold. Eivind Tangen og Jesper Konradsson stærke i bagkæden.
Annonce

Skanderborg: Bagud 13-11 ved pausen. Der var god grund til de betænkelige miner, der var i Skjern-truppen, da de luskede fra banen i Skanderborg tirsdag aften.

For spillet havde ikke været godt. I hvert fald ikke offensivt. 11 mål er for lidt. Men der var for mange tekniske fejl, der var for mange afbrændere, og Skjern spillede ikke direkte nok.

- Så ja - jeg var betænkelig. Jeg havde næsten ondt i maven over at se spillerne kigge modløse ned i gulvet meget af tiden, fortalte træner Claus Dalgaard-Hansen.

Træneren mente, spillerne havde gjort det vanskeligt for sig selv.

- Det var som om, de lukkede sig inde i sig selv i forsøget på at løse egne opgaver i stedet for at arbejde sammen som et hold for at løse opgaven. Derfor var der for stor afstand i forsvaret, derfor spillede vi sidelæns i angrebet i stedet for at have snuden mod mål, og det kostede nogle fejl, forklarede Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Robin Haug med flot kamp i målet

Det havde ellers set ok ud i et par perioder. Da Skjern med fire mål på stribe bragte sig foran 6-5, og da Skjern fra bagud 11-6 otte minutter senere kom tilbage, så de kun var to mål bagud ved pausen.

- Det var Robin Haug, der holdt os inde i kampen i første halvleg, sagde Claus Dalgaard-Hansen.

Tingene ændrede sig i den grad efter pausen. Skjern kom i fart, de blev direkte i angrebet, de fik løbet kontra. Og i slutfasen var det Skjern, der havde overtaget. Da først Skjern kom foran med tre mål ved 25-22 syv minutter før tid, holdt de fast frem til slutresultatet 29-27.

Mens det i fredags i den grad var Jesper Konradsson, der tog affære i angrebet, blev han denne gang suppleret fornemt af Eivind Tangen, der slet ikke scorede i fredag. I Skanderborg blev det til otte mål på ti forsøg og fire assist. De fem mål kom efter pausen.

Annonce

Tangen troede på sejr hele vejen

- Jeg var nok lidt indebrændt. Man vil jo altid gerne score, så det var bare med at arbejde hårdt. Målene kommer ikke af sig selv. Slet ikke mod så godt et hold som Skanderborg, fortalte Eivind Tangen.

Han var nok den eneste, der i pausen var overbevist om, at Skjern ville vinde.


Jeg var nok lidt indebrændt. Man vil jo altid gerne score, så det var bare med at arbejde hårdt. Målene kommer ikke af sig selv.

Eivind Tangen, topscorer for Skjern Håndbold


- Jeg kunne ikke forstå, vi var bagud ved pausen. Robin havde stået godt, forsvaret var da ok, og i perioder var angrebet også ok. Så hvis vi kunne holde stilen defensivt, skulle målene nok komme. Også de lette på kontra og hurtig midte, og det kom jo til at passe, sagde Eivind Tangen.

Skjern gav ganske enkelt los i anden halvleg.

Annonce

Fik gang i kontrafasen

- Robins redninger og det solide spil i forsvaret løsnede op for det hele. Det gav seks-syv mål i kontrafasen, det gav ro i angrebsspillet til at køre frem til fine chancer. Og så blev der først og fremmest fightet hårdt. Det vil jeg gerne rose spillerne for, sagde Claus Dalgaard-Hansen.

Jesper Konradsson holdt fast i sine fine takter fra kampen mod Mors-Thy. Denne gang blev det til syv mål på syv forsøg i en flot indsats. Oliver Norlyk scorede to gange på to forsøg, mens Skjern slet ikke fik scoret fra venstre back, hvor Elvar Jónsson og Jonathan Würtz begge fik chancen. Jørgen Rasmussen startede med at brænde to gode muligheder, hvor efter han scorede på de næste fire. René Rasmussen scorede på to af tre.

- Generelt fik vi ingen skønhedspræmie for indsatsen. Men vi fik to point. To vigtige point. Så må vi arbejde på at få spillet til at se bedre ud, sagde Claus Dalgaard-Hansen.

Med de to point rykkede Skjern op på femtepladsen. Næste opgave er onsdag i næste uge hjemme mod Fredericia.

Ligaen herrer

Skanderborg Håndbold-Skjern Håndbold 27-29 (13-11)

Målscorere Skanderborg Håndbold: Thomas Arnoldsen 7 (3), Nikolaj Nielsen 5, Lars Skaarup 5, Morten Balling 3, Mads Kalstrup 2, Mathias Bitsch 2, Hákum Teigum 1, Mike Haack 1 og Cornelius Kragh 1.

Målscorere Skjern Håndbold: Eivind Tangen 8, Jesper Konradsson 7, Jørgen Rasmussen 4, Jonas Tidemand 3, Anders Eggert 3 (3), Oliver Norlyk 2 og René Rasmussen 2.

Straffekast: Skanderborg 5 (3 mål), Skjern 4 (3 mål).

Udvisninger: Skanderborg tre, Skjern fem.

Tilskuere: Omkring 400 i Fælledhallen - bane 1 i Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce