Annonce
Ringkøbing-Skjern

Bestyrelsesmedlem skifter kasket: FrivilligVest har fundet ny leder

FrivilligVest, der ligger i Skjern, har eksisteret siden 2017. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Bestyrelsesmedlem skifter kasket og bliver fra 1. juni leder af kommunens frivilligcenter - foreløbig frem til udgangen af året.

RINGKØBING-SKJERN: FrivilligVest har nu fundet en leder af frivilligcentret, efter at den tidligere leder, Susanne Rystok, opsagde sin stilling efter to års ansættelse.

Den nye mand i front for organiseringen er særdeles kendt med det arbejde. Han bar nemlig frem til fredag titel af bestyrelsesmedlem.

Den nye leder er 54-årige Carsten Leidesdorff Skov fra Ringkøbing, der blandt andet er formand for Ringkøbinggarden. Han har dog kun fået lederjobbet midlertidigt. I første omgang fra 1. juni frem til udgangen af året, hvor man ved mere om den fremtidige økonomiske situation.

- Det er en meget speciel tid at skulle tiltræde en stilling som midlertidig leder i en organisation, som har været meget stille, og vi ved ikke, hvornår det kommer til at køre igen. Ferien står også lige for døren, og der er per tradition meget stille i den frivillige del af Danmark. Det kan måske være en fordel, så der er lidt ”luft” til at sætte sig ind i alt det, der sker og kommer til at ske. Det er helt sikkert, at efteråret ikke vil blive det samme som før covid-19, så der venter et stort arbejde forude, skriver Hans Pinderup, der er formand for FrivilligVest, i en pressemeddelelse.

Her oplyser formanden desuden, der Carsten Leidesdorff Skov har været inhabil i alt omkring jobopslag og ansættelse af en midlertidig leder, siden han bekendtgjorde, at han var interesseret i jobbet.

Dermed er Carsten Leidesdorff Skov trådt ud af bestyrelsen, hvor han repræsenterede kulturelt samråd.

Annonce

FrivilligVest

  • FrivilligVest er et frivilligcenter i Ringkøbing-Skjern Kommune
  • FrivilligVest er en fusion mellem Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern og Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet
  • Frivilligcentret tilbyder foreninger kurser, temadage, events, foredrag, og det er med til at udvikle og udbrede det frivillige arbejde

Har stadig sin berettigelse

Da Susanne Rystok i marts meldte sin afgang, var det med udsigt til en fremtid, der formentlig ville byde på besparelser, når kommunen skal spare på det frivillige område.

Det fortalte formand Hans Pinderup til Dagbladet. Han mente dog stadig, at FrivilligVest havde en fremtid:

- Ja, det er jeg overbevist om. Måske ikke helt, som det ser ud som i dag, men tæt på. Vi er bindeled mellem kommunen og de frivillige organisationer. Vi holder møder med kommunen om at lave tættere samarbejde med Frivilligrådet, og vi skal tale med kultur- og fritidsafdelingen, om der er noget, vi kan effektivisere, så der ikke bliver lavet dobbeltarbejde. Nogle vil desuden have lettere ved at henvende sig til FrivilligVest end til kommunen. Så er det bedst, at vi er den ene indgang til kommunen. FrivilligVest har sin berettigelse, sagde Hans Pinderup til Dagbladet.

FrivilligVest opstod i 2017 som en fusion mellem Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern for at samle støtten til det frivillige arbejde i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland For abonnenter

Fåreavler har i øjeblikket fundet en form for fred med ulven: - Skal det gøre lidt ondt, så hælder jeg til den løsning

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Annonce