Annonce
Ringkøbing

Bestyrelsen: Bevægelse forsøger at skabe intern uro og splid på Schuberts Minde

Bestyrelsen appellerer til, at den kommende demonstration mod Schuberts Minde ikke kommer til at skade børnene. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der findes en meget stærk bevægelse uden om Schuberts Minde, som gør alt, hvad de kan for at oppiske en stemning mod stedet og skabe intern uro og splid, siger bestyrelsen for Schuberts Minde i en pressemeddelelse.

Ringkøbing: Bestyrelsen for Schuberts Minde kommenterer nu den seneste tid uro om behandlingshjemmet, der begyndte da optagelser viste en pædagog tale hårdt til et barn, hvilket siden blev beklaget af forstander Per Jacobsen.

Også bestyrelsen beklager episoden, fortæller formand Bjarne Lund Jørgensen og bestyrelsesmedlem Jesper Skovhus Andersen i en pressemeddelelse.

- Men berettiger en sådan hændelse virkelig til, at flere ansatte skal udstilles med navn og billeder på de sociale medier, at de udsættes for trusler på livet, telefonterror og anden chikane? Berettiger det virkelig til, at Schuberts Mindes ledelse, ansatte og øvrige skal forholde sig til disse anklager som hele sandheder, før myndighederne har undersøgt, hvad der er op og ned i beskyldningerne, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Aktiv rolle

Ifølge bestyrelsen eksisterer, der en stærk bevægelse, som gør ”alt for at oppiske en stemning mod stedet”.
- Det er desværre vores oplevelse, at organiserede kræfter uden for Schuberts Minde gennem sociale medier og kontakt til nogle af børnene spiller en aktiv rolle i at skabe intern uro og splid på Schuberts Minde. Dette sker til stor skade for nogle udsatte børn og unge, og det skader i høj grad disse unges trivsel og udvikling.

Bestyrelsen appellerer til, at den varslede demonstration mod Schuberts Minde den 13. august afvikles på en måde, så de børn og unge, der bor på hjemmet og er glade for det, ikke skal lide skade.

Annonce

Druknet i mediestrømmen

Bestyrelsen beskylder samtidig pressen og personer på de sociale medier for ikke at tegne et retvisende billede af de aktuelle forhold på Schuberts Minde, som ifølge bestyrelsen har indledt en forandringsproces, der gør op med fortidens pædagogiske metoder og redskaber.

- Vi er ved at skabe et nyt Schuberts Minde, hvor mentalisering, relations- og ressourcefokuseret pædagogik er omdrejningspunktet i det daglige pædagogiske arbejde. Dette er druknet i mediestrømmen, hvor Schuberts Minde alene står som fortalere for flere beføjelser til det pædagogiske personale. Det er ikke et enten eller for os eller ledelsen på Schuberts Minde, men et både og. Vi vil have flere, bedre og stærkere relationer, men bestemt også flere opdragelsesmæssige beføjelser til gavn for de mest udsatte børn og unge i dette land, hedder det.


Vi vil have flere, bedre og stærkere relationer, men bestemt også flere opdragelsesmæssige beføjelser til gavn for de mest udsatte børn og unge i dette land.

Bestyrelsen


Schuberts Minde har de seneste uger haft flere uanmeldte tilsyn og får snart et varslet tilsyn.

- Vi er trygge ved, at myndighederne gør deres arbejde, og afventer resultatet af disse tilsyn. Vi synes, vore omgivelser burde gøre det samme, lyder opfordringen fra bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce