Annonce
Erhverv

Bestil dit danske sommerhus til højsæsonen i god tid i år

Hvis du vil holde ferie i et dansk sommerhus i uge 30 i år, er det en rigtig god ide at bestille i god tid. Arkivfoto.

Sommerhusbureauer melder om meget stor interesse for danske sommerhuse i hovedferien i år, fordi 41 millioner mennesker i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark har ferie på samme tid.

Ringkøbing-Skjern: En hurtig søgning på de lokale sommerhusbureauers hjemmesider viser, at der stadig er ledige huse i uge 30, men omvendt er det tydeligt, at der er færre huse i uge 30 end i 29 og 31.

Bureauchef hos Sol & Strand i Søndervig, Jeppe Ryskov, siger det på denne måde: - Glemt alt om last minute-tilbud i uge 30 i år. Alt bliver udsolgt i uge 29 og 30. Det er helt sikkert.

Hos Feriepartner i Hvide Sande er direktør Lykke Høj også helt sikker på, at uge 29, 30 og 31 bliver udsolgt i år.

- For os herude på vestkysten betyder det ikke så meget, at ferien falder ens for mange mennesker i år. Vi er lidt vant til at have udsolgt i højsæsonen, så det betyder måske mere på østkysten og rundt om fjorden. Tyskerne er generelt gode til at booke tidligt, så for danskere, der gerne vil holde ferie ved vestkysten i år, gælder det om at booke tidligere, siger Lykke Høj.

Sommerhusportalen Feline Holidays har undersøgt udviklingen i 2019 i forhold til sidste år og kan konstatere, at der er udsigt til endnu højere efterspørgsel i år.

- 2018 var et rigtig godt år for de danske sommerhusudlejere, og hele Danmark var faktisk udsolgt i uge 30, som er den centrale uge af højsæsonen, siger Allan Maul, der er direktør for Feline Holidays.

Han tilskriver det usædvanligt varme og solrige vejr i sommeren 2018 en stor del af æren for, at så mange valgte at holde ferie i Danmark sidste år.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love, at den danske sommer i år bliver lige så god som sidste år, siger Allan Maul med et glimt i øjet.

Alligevel kan han allerede nu konstatere, at sommerhusene bliver udlejet væsentligt hurtigere i år, end de gjorde sidste år.

- Når vi kigger på udlejningstallene, kan vi se, at der hver eneste uge fra uge 22 til og med uge 32 er væsentligt færre sommerhuse at vælge mellem i år, end der var sidste år. Det er især uge 30, der igen i år er efterspurgt, siger han.

Annonce

Hele Nordtyskland

Selv om Allan Maul altså ikke vil love lige så godt sommervejr som i 2018, er han ikke i tvivl om årsagen til, at det går ekstra stærkt med at få udlejet de danske sommerhuse i år.

- Tyske turister står for en meget stor del af omsætningen i sommerhusbranchen, mens danske, norske og svenske turister også fylder en del. Men når vi taler om tyske turister, er det især tyskere fra den nordlige del af Tyskland, der tager på ferie i Danmark. Og i år har alle de nordtyske delstater ferie på præcis samme tidspunkt som Danmark, Norge og Sverige, forklarer Allan Maul.

- I tidligere år, hvor de nordtyske delstater holdte ferie forskudt i forhold til Danmark, Norge og Sverige, var presset på markedet ikke så hårdt. Her blev efterspørgslen nemlig fordelt på flere uger. Men sådan er det ikke i år. Når tyskere, danskere, nordmænd og svenskere vil i sommerhus i præcis de samme uger i højsæsonen, skaber det et usædvanligt hårdt pres. Der er tale om, at halvdelen af den tyske befolkning har ferie på præcis samme tid som Danmark, Norge og Sverige i år. Det er ca. 41 millioner mennesker, uddyber Allan Maul.

Udsolgt i slutningen af april

Allan Maul glæder sig over, at der er travlhed, og over at mange turister kommer til Danmark henover sommeren.

- Når vi kigger på uge 30, er jeg slet ikke i tvivl om, at der bliver udsolgt hurtigere i år end sidste år. Det går rigtig stærkt; på kun en uge (fra 15. - 22. februar 2019) er der udlejet næsten 1.100 sommerhuse i Danmark i uge 30. Hvis det fortsætter i samme tempo, er der en reel risiko for, at alle danske sommerhuse i den populære ferieuge vil være udlejet hen imod slutningen af april, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce