Annonce
Erhverv

Bestil dit danske sommerhus til højsæsonen i god tid i år

Hvis du vil holde ferie i et dansk sommerhus i uge 30 i år, er det en rigtig god ide at bestille i god tid. Arkivfoto.

Sommerhusbureauer melder om meget stor interesse for danske sommerhuse i hovedferien i år, fordi 41 millioner mennesker i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark har ferie på samme tid.

Ringkøbing-Skjern: En hurtig søgning på de lokale sommerhusbureauers hjemmesider viser, at der stadig er ledige huse i uge 30, men omvendt er det tydeligt, at der er færre huse i uge 30 end i 29 og 31.

Bureauchef hos Sol & Strand i Søndervig, Jeppe Ryskov, siger det på denne måde: - Glemt alt om last minute-tilbud i uge 30 i år. Alt bliver udsolgt i uge 29 og 30. Det er helt sikkert.

Hos Feriepartner i Hvide Sande er direktør Lykke Høj også helt sikker på, at uge 29, 30 og 31 bliver udsolgt i år.

- For os herude på vestkysten betyder det ikke så meget, at ferien falder ens for mange mennesker i år. Vi er lidt vant til at have udsolgt i højsæsonen, så det betyder måske mere på østkysten og rundt om fjorden. Tyskerne er generelt gode til at booke tidligt, så for danskere, der gerne vil holde ferie ved vestkysten i år, gælder det om at booke tidligere, siger Lykke Høj.

Sommerhusportalen Feline Holidays har undersøgt udviklingen i 2019 i forhold til sidste år og kan konstatere, at der er udsigt til endnu højere efterspørgsel i år.

- 2018 var et rigtig godt år for de danske sommerhusudlejere, og hele Danmark var faktisk udsolgt i uge 30, som er den centrale uge af højsæsonen, siger Allan Maul, der er direktør for Feline Holidays.

Han tilskriver det usædvanligt varme og solrige vejr i sommeren 2018 en stor del af æren for, at så mange valgte at holde ferie i Danmark sidste år.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love, at den danske sommer i år bliver lige så god som sidste år, siger Allan Maul med et glimt i øjet.

Alligevel kan han allerede nu konstatere, at sommerhusene bliver udlejet væsentligt hurtigere i år, end de gjorde sidste år.

- Når vi kigger på udlejningstallene, kan vi se, at der hver eneste uge fra uge 22 til og med uge 32 er væsentligt færre sommerhuse at vælge mellem i år, end der var sidste år. Det er især uge 30, der igen i år er efterspurgt, siger han.

Annonce

Hele Nordtyskland

Selv om Allan Maul altså ikke vil love lige så godt sommervejr som i 2018, er han ikke i tvivl om årsagen til, at det går ekstra stærkt med at få udlejet de danske sommerhuse i år.

- Tyske turister står for en meget stor del af omsætningen i sommerhusbranchen, mens danske, norske og svenske turister også fylder en del. Men når vi taler om tyske turister, er det især tyskere fra den nordlige del af Tyskland, der tager på ferie i Danmark. Og i år har alle de nordtyske delstater ferie på præcis samme tidspunkt som Danmark, Norge og Sverige, forklarer Allan Maul.

- I tidligere år, hvor de nordtyske delstater holdte ferie forskudt i forhold til Danmark, Norge og Sverige, var presset på markedet ikke så hårdt. Her blev efterspørgslen nemlig fordelt på flere uger. Men sådan er det ikke i år. Når tyskere, danskere, nordmænd og svenskere vil i sommerhus i præcis de samme uger i højsæsonen, skaber det et usædvanligt hårdt pres. Der er tale om, at halvdelen af den tyske befolkning har ferie på præcis samme tid som Danmark, Norge og Sverige i år. Det er ca. 41 millioner mennesker, uddyber Allan Maul.

Udsolgt i slutningen af april

Allan Maul glæder sig over, at der er travlhed, og over at mange turister kommer til Danmark henover sommeren.

- Når vi kigger på uge 30, er jeg slet ikke i tvivl om, at der bliver udsolgt hurtigere i år end sidste år. Det går rigtig stærkt; på kun en uge (fra 15. - 22. februar 2019) er der udlejet næsten 1.100 sommerhuse i Danmark i uge 30. Hvis det fortsætter i samme tempo, er der en reel risiko for, at alle danske sommerhuse i den populære ferieuge vil være udlejet hen imod slutningen af april, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce