Annonce
Erhverv

Bestil dit danske sommerhus til højsæsonen i god tid i år

Hvis du vil holde ferie i et dansk sommerhus i uge 30 i år, er det en rigtig god ide at bestille i god tid. Arkivfoto.

Sommerhusbureauer melder om meget stor interesse for danske sommerhuse i hovedferien i år, fordi 41 millioner mennesker i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark har ferie på samme tid.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: En hurtig søgning på de lokale sommerhusbureauers hjemmesider viser, at der stadig er ledige huse i uge 30, men omvendt er det tydeligt, at der er færre huse i uge 30 end i 29 og 31.

Bureauchef hos Sol & Strand i Søndervig, Jeppe Ryskov, siger det på denne måde: - Glemt alt om last minute-tilbud i uge 30 i år. Alt bliver udsolgt i uge 29 og 30. Det er helt sikkert.

Hos Feriepartner i Hvide Sande er direktør Lykke Høj også helt sikker på, at uge 29, 30 og 31 bliver udsolgt i år.

- For os herude på vestkysten betyder det ikke så meget, at ferien falder ens for mange mennesker i år. Vi er lidt vant til at have udsolgt i højsæsonen, så det betyder måske mere på østkysten og rundt om fjorden. Tyskerne er generelt gode til at booke tidligt, så for danskere, der gerne vil holde ferie ved vestkysten i år, gælder det om at booke tidligere, siger Lykke Høj.

Sommerhusportalen Feline Holidays har undersøgt udviklingen i 2019 i forhold til sidste år og kan konstatere, at der er udsigt til endnu højere efterspørgsel i år.

- 2018 var et rigtig godt år for de danske sommerhusudlejere, og hele Danmark var faktisk udsolgt i uge 30, som er den centrale uge af højsæsonen, siger Allan Maul, der er direktør for Feline Holidays.

Han tilskriver det usædvanligt varme og solrige vejr i sommeren 2018 en stor del af æren for, at så mange valgte at holde ferie i Danmark sidste år.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love, at den danske sommer i år bliver lige så god som sidste år, siger Allan Maul med et glimt i øjet.

Alligevel kan han allerede nu konstatere, at sommerhusene bliver udlejet væsentligt hurtigere i år, end de gjorde sidste år.

- Når vi kigger på udlejningstallene, kan vi se, at der hver eneste uge fra uge 22 til og med uge 32 er væsentligt færre sommerhuse at vælge mellem i år, end der var sidste år. Det er især uge 30, der igen i år er efterspurgt, siger han.

Annonce

Hele Nordtyskland

Selv om Allan Maul altså ikke vil love lige så godt sommervejr som i 2018, er han ikke i tvivl om årsagen til, at det går ekstra stærkt med at få udlejet de danske sommerhuse i år.

- Tyske turister står for en meget stor del af omsætningen i sommerhusbranchen, mens danske, norske og svenske turister også fylder en del. Men når vi taler om tyske turister, er det især tyskere fra den nordlige del af Tyskland, der tager på ferie i Danmark. Og i år har alle de nordtyske delstater ferie på præcis samme tidspunkt som Danmark, Norge og Sverige, forklarer Allan Maul.

- I tidligere år, hvor de nordtyske delstater holdte ferie forskudt i forhold til Danmark, Norge og Sverige, var presset på markedet ikke så hårdt. Her blev efterspørgslen nemlig fordelt på flere uger. Men sådan er det ikke i år. Når tyskere, danskere, nordmænd og svenskere vil i sommerhus i præcis de samme uger i højsæsonen, skaber det et usædvanligt hårdt pres. Der er tale om, at halvdelen af den tyske befolkning har ferie på præcis samme tid som Danmark, Norge og Sverige i år. Det er ca. 41 millioner mennesker, uddyber Allan Maul.

Annonce

Udsolgt i slutningen af april

Allan Maul glæder sig over, at der er travlhed, og over at mange turister kommer til Danmark henover sommeren.

- Når vi kigger på uge 30, er jeg slet ikke i tvivl om, at der bliver udsolgt hurtigere i år end sidste år. Det går rigtig stærkt; på kun en uge (fra 15. - 22. februar 2019) er der udlejet næsten 1.100 sommerhuse i Danmark i uge 30. Hvis det fortsætter i samme tempo, er der en reel risiko for, at alle danske sommerhuse i den populære ferieuge vil være udlejet hen imod slutningen af april, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Annonce