Annonce
Ringkøbing-Skjern

Besparelser: Sårbare børn skånes - seks konsulenter i spil til fyring

Politikerne fra børne- og familieudvalget har besluttet at skåne de sårbare børn og unge for besparelser. Fra venstre er det udvalgsformand Trine Ørskov og udvalgsmedlem Helge Albertsen, begge Socialdemokratiet. Foto: Jørgen Kirk
Børne- og familieudvalget ville ikke tage flere besparelser med, end højst nødvendigt. Cool Kids og Bag Facaden undgår besparelser.

RINGKØBING-SKJERN: Børn med angst, unge med problemer og familier, der er i fare for at gå i opløsning på grund af en skilsmisse, bliver forskånet for besparelser.

Det har børne- og familieudvalget besluttet, efter at have gennemgået det store sparekatalog på sit møde tirsdag. Kataloget var så omfattende, at politikerne var enige om at der ikke skulle mere med i det videre sparekatalog end højst nødvendigt.

- Cool Kids for angste børn har en rigtig god effekt, og Bag Facaden (gratis psykologhjælp til unge.red) fik vi en afrapportering på, og der er mange, der har glæde af det, fortæller udvalgsformand Trine Ørskov (A), der sammen med det øvrige udvalg besluttede, at det var et dårligt sted at skære.

Sorggrupperne er ikke taget ud af sparekataloget, og det er ud fra den betragtning, at der findes tilbud i frivillig regi, som kan løfte den opgave.

Annonce

Vil spare på konsulenter

Noget af det, som ikke var med i første omgang, men som udvalget har sat på, er seks konsulenter, henholdsvis fordelt med tre fra Dagtilbud og Undervisning og tre fra Børn & Familie. I første ombæring var der sat en konsulent på fra Dagtilbud og Undervisning, men ikke nogle fra Børn & Familie. Blot en beskrivelse af konsulenternes fagområder.

- Vi skal jo få enderne til at mødes hvor det gør mindst ondt, både centralt og decentralt, forklarer Trine Ørskov om beslutningen.

- Det er ikke en politisk opgave at afgøre, hvem der kan undværes. Det er en ledelsesopgave, men selvfølgelig vil det betyde, at der vil være opgaver, der ikke længere kan løses, tilføjer Trine Ørskov.

Udvalget var delt i spørgsmål om besparelser på skolestrukturen. Trine Ørskov, Helge Albertsen (A) og Jørgen Rabjerg (F) ønskede en rammebesparelse på minimum 10 millioner kroner på skolestrukturen, mens Bjarne Svendsen (V), Hanne Simonsen og Benjamin Morthorst (begge KD) ikke ønskede en rammebesparelse på skolestrukturen. Kompromiset blev, at forhøje besparelsen på folkeskolen på 3,5 millioner kroner. Den skal fordeles ligeligt, og når det såkaldte §17, stk. 4- udvalg er færdig med sine anbefalinger på skolestrukturen, vil skolerne blive reguleret.

Sparekataloget skal nu i høring, inden det overgår til budgetkonferencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce