Annonce
Læserbrev

Besparelser på handicap og omsorg: Hvordan ender eventyret?

Læserbrev: Der var engang. Sådan begynder et eventyr. Jeg vil gerne fortælle et om Ringkøbing Skjern Kommune.

For mange år siden var Skjern en foregangskommune indenfor handicap og omsorg. Det var den første kommune, der oprettede en børnehave for handicappede, derefter kom en Projektskole med fine tilbud og udflugter. Man kunne komme på besøg på en bondegård. Der blev arrangeret påske- og juleudstilling, hvor man kunne deltage i forskellige værksteder med juledekorationer, julepynt med mere. Man kunne komme på juletur til Herning Centret eller et andet sted med juleudstilling.

Alt det er nu sparet væk!

Så blev Langagerparken, som er et fint bosted, bygget. Der skete så bare det, at man begyndte at spare igen!

I starten var der god hjælp. Jeg kan fortælle om Hus 7. For 5 år siden var der tre personer til at hjælpe beboerne, nu er der en! Måske burde man tænke på, at beboerne i Langagerparken bliver ældre og har brug for mere hjælp, omsorg og opmærksomhed.

Så hører man, hvor mange millioner der skal spares på området, er det rimeligt??

Samtidig hører man, at der skal bruges millioner på at trække tyske turister til Vesterhavet. Mon ikke de kommer alligevel?

Det kunne være rart, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune ville prioritere mere velfærd for de handicappede, de ældre og de svage borgere.

Tænk hvis eventyret endte lykkeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 139 danskere med corona er døde

Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce