Annonce
Læserbrev

Besparelser i Ringkøbing-Skjern Kommune: Indfør en turistskat

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig sin afslutning. Det gør den også for kommunens politiker. De skal til en meget svær budgetkonference i august. Her skal de finde besparelser på mange millioner.

Hvor vil de spare? Hvor kan de spare? Børn og ældre er givetvis grupper, der vil mærke sparekniven.

Da jeg sad i byrådet, foreslog jeg, vi kiggede ud i Europa og i særdeleshed på lande i EU.

Det er sådan, at når jeg overnatter i eksempelvis Tyskland, Italien, Spanien eller Grækenland for at nævne de lande, jeg selv har erfaring med, så står der teksten ”Turistskat” på min regning. Beløbet varierer fra land til land og inden for samme land varierer beløbet også fra område til område. Afgiften tilfalder det lokale område og ikke staten.

Jeg foreslog vi gjorde noget tilsvarende i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har godt 3,8 millioner overnatninger, og med en turistskat på 10 kroner ville det give 38 millioner kroner. Et beløb i den størrelsesorden ville helt klart have gjort budgetkonferencen lidt nemmere.

Turister kan vi ikke undvære, men det koster også kommunen at have besøg af turisterne.

Vil de så fortsat komme til Danmark? Vi danskere tager da stadig til Tyskland, Spanien og så videre, selv om vi skal betale turistskat.

Det svar, jeg fik, var, at det måtte vi ikke i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det kan ikke være en EU-regel, da rigtig mange EU-lande gør det. Så det må være et lokalt dansk anliggende. Var det så ikke med at få gjort noget ved muligheden og få regeringen til at åbne op for, at den enkelte kommune selv kan beslutte, om den ville gøre brug af turistskat?

Kommunernes Landsforening skal sammen med repræsentanter fra regeringen fastlægge rammerne for kommunernes budget i 2020 i den nærmeste fremtid. Her er der en oplagt mulighed for, at få behandlet emnet – turistskat.

Annonce
Sommer/Strand billeder rundt om fjorden...
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce