Annonce
Ringkøbing-Skjern

Beslutning truffet: Lukning af akutklinik og vagtlæge i Ringkøbing forlænges yderligere

Man vil hverken kunne besøge akutklinik eller lægevagt i Sundhedshuset i Ringkøbing frem til og med 24. januar. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Frem til 24. januar vil man ikke kunne besøge akutklinik eller vagtlæge i Sundhedshuset i Ringkøbing og tre andre midtjyske byer.
Annonce

Ringkøbing: I dag skulle akutklinikken i Ringkøbing egentlig være åbnet igen. Den blev sammen med akutklinikkerne i Skive, Silkeborg og Grenaa lukket den 22. december frem til 3. januar for at overføre personalet til hospitalerne, der var unders pres fra de mange coronapatienter.

Genåbningen bliver dog ikke til noget, for forretningsudvalget i Region Midtjylland har mandag formiddag truffet beslutning om, at akutklinikkerne i Ringkøbing og tre byer skal forblive lukkede frem til 24. januar.

Først og fremmest er det covid-19-pandemiens udvikling med antallet af indlæggelser, der er skyld i beslutningen.

”Smitteniveauet i Danmark er fortsat højt. Region Midtjylland oplever i øjeblikket et stigende antal covid-19-indlæggelser og har på den baggrund blandt andet aflyst en række planlagte behandlinger og undersøgelser. Antallet af indlagte på intensiv er fra 23. til 30. december 2020 steget fra 16 til 30. For medicinske COVID-19-patienter er tallet for samme periode steget fra 80 til 104 indlagte. Det er det højeste antal indlagte under pandemien. Sundhedsstyrelsen har i sin seneste prognose en forventning om en stigning på 5-15 procent antal indlæggelser i Region Midtjylland i den kommende periode”, stod der i begrundelse for beslutningen.

Annonce

Et dilemma

En fortsat lukning af akutklinikkerne i Ringkøbing og de andre byer betyder desuden, at lægevagtkonsultationen i klinikkerne også vil være lukket i samme periode, da det ikke vurderes patientsikkerhedsmæssigt forsvarligt, da der vil være mindre personale.

Det lokale regionsrådsmedlem og medlem af forretningsudvalget Marianne Karlsmose (KD) var en af dem, der stemte for en fortsat lukning af akutklinikken i Ringkøbing og tre andre midtjyske byer.

- Det er et dilemma, for i foråret var vi (Kristendemokraterne, red.) med til at forhindre, at akutklinikkerne blev lukket. Denne gang er situationen jo noget mere alvorlig i forhold til antallet af indlæggelser, siger regionsrådsmedlemmet, der kalder beslutningen trist, men nødvendig.

Samtidig med at indlæggelser på hospitalerne i regionen stiger, så ligger besøgene på akutklinikkerne relativt lavt.

- Når jeg bliver præsenteret for de tal, hvor jeg kan se, hvor utroligt mange timer vores akutklinik holder åbent, fra 8.00 til 22.00 hver dag, med 32 besøg på en hel uge, så er det svært at sige, at det er der, vores meget dygtige sygeplejersker, der faktisk har erfaring med akutbehandling, skal sidde, siger Marianne Karlsmose.

Annonce

Ingen permanent lukning

32 akutpatienter på en uge svarer til én patient hver tredje time i akutklinikkens åbningstid.


Derfor har jeg også et hensyn at tage til det personale, der løber meget, meget stærkt på hospitalerne.

Marianne Karlsmose, regionsrådsmedlem, Kristendemokraterne


- Derfor har jeg også et hensyn at tage til det personale, der løber meget, meget stærkt på hospitalerne. Vi er nødt til at bruge ressourcerne rigtigt og passe på vores personale. Jeg har svært ved at se, hvordan der kan skaffes personale på anden vis, siger hun.

For kristendemokraten er det dog yderst vigtigt, at den midlertidige lukning kun er midlertidig.

Derfor er der blevet indskrevet en garanti om, at akutklinikkerne i de fire byer åbner igen, og at en yderligere lukning ud over 24. januar skal behandles politisk i forretningsudvalget. Marianne Karlsmose har dog ingen forventning om, at det vil være nødvendigt at holde akutklinikkerne lukket ud over den fastsatte dato.

- Jeg deler bekymringen om, at det jo tidligere har været foreslået at lukke akutklinikkerne helt som en besparelse. Der er det vigtigt, at vi holder helt tæt snor i denne sag som politikere, så vi sikrer, at det kun er her i denne helt ekstraordinære situation med høje indlæggelsestal, at det på nogen måde kan komme på tale, tilføjer Marianne Karlsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce