Annonce
Vestjylland

Beslutning om lukning af øjenafdelings døgnfunktion udskudt

Det blev ikke mandag, at Hospitalsudvalget sendte et forslag om lukning af øjenafdelingens døgnfuktion på Holstebro sygehus videre i regionens beslutningsorganer. Hospitalsudvalget vil se forslagets nøgletal efter i sømmene. Arkivfoto
Der kommer til at gå lidt tid endnu, før der er en afklaringen om eventuelt at lukke døgnfunktionen på øjenafdelingen på Holstebro Sygehus. Hospitalsudvalget, der skal godkende et forslag om besparelser, har valgt at udskyde sagen.

Vestjylland: "Endnu engang svigtes den vestlige del af Danmark". Sådan skrev medarbejderne på øjenafdelingen på Regionshospitalet Holstebro i et åbent brev til regionsformanden i Region Midt, da jungletrommerne første gang lød om at lukke døgnfunktionen på øjenafdelingen.

Personalet stillede sig blandt andet kritisk overfor, at en lukning af døgnfunktionen kunne få "katastrofale" følge for patienterne, hvis den lange transporttid, som akutte patienter ellers ville have til Aarhus, ville medføre, at patienterne ville udskyde behandlingen. For patienter fra Thyborøn er køretiden til Aarhus over to timer lang.

Mandag skulle Hospitalsudvalget så give grønt lys til forslaget om at lukke døgnfunktionen fra klokken 16-08 i hverdage og i weekenden. Men dén beslutning er nu blevet udskudt.

- Vi har fået den udsat. Jeg synes ikke, at det er en velfungerende enhed, hvis ikke man har en vagt i ydertimerne, siger Susanne Buch (F), der sidder med i hospitalsudvalget.

Hun mener, at forslaget er i strid med regionsrådets budgetforlig, hvor man politisk er blevet enige om, at der fremover fortsat skal være to velfungerende, selvstændige øjenafdelinger i Region Midtjylland.

- Det mener jeg ikke er en velfungerende afdeling, hvis man skærer det her væk. Det er vejen mod slutningen - og det bliver bare en langsom død, som vi har set det med afdelingen i Esbjerg, siger hun.

Annonce

Stemmer tallene?

I forslaget til besparelserne står desuden beskrevet, at en opgørelse viser, at øjenafdelingen i Holstebro har en gennemsnitlig aktivitet på 1,68 ambulante besøg i tidsrummet fra 18-08 samt weekender og helligdage. Til sammenligning er der 11 besøg i hele regionen i samme tidsrum.

De tal, stiller Susanne Buch (F) sig kritisk overfor:

- Jeg har fået oplyst, at det nærmere er fem henvendelser - og ikke 1,68 - i døgnet. Så hvor de har de tal fra, det skal vi have undersøgt, siger Susanne Buch.

Hun vil desuden have undersøgt, hvor mange midler der er blevet sparet i de vagtstruktur-ændringer, som afdelingen selv skulle have foretaget med virkning fra september.

- De her to regnestykker har vi bedt om at få undersøgt ordentligt, før vi går videre, så der var enighed i udvalget om at udskyde sagen, til vi er sikre på, om tallene stemmer, siger hun.

Mister status

På øjenafdelingen i Holstebro henviser man til sygehusets lægefaglige direktør Jens Friis Bak, der i øvrigt ikke har kendskab til, at tallene skulle være forkerte:

- Vi har gjort os bekymringer om, hvordan det kan gøre vores afdeling attraktiv i fremtiden, men i sidste ende er det jo politikerne, der bestemmer, siger han.

Han ønsker ikke at kommentere yderligere, men henviser til det åbne brev, som blev sendt til politikerne fra afdelingens personale.

I brevet udtrykker personalet blandt andet bekymringer over, at afdelingen ved en lukning af døgnfunktionen vil blive en mere "smal" afdeling, hvor der vil kunne tilbydes færre typer operationer.

- Øjenafdelingen vil ikke være attraktiv med henblik på oplæring af nye øjenlæger. Holstebroafdelingen vil endda kunne miste sin status som uddannelsessted for læger under uddannelse til øjenspecialister, lyder bekymringerne i brevet til regionen.

Hospitaludvalget skal på ny give grønt lys til forslaget, før det sendes videre i forretningsudvalget og dernæst regionsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce