Annonce
Ringkøbing-Skjern

Besøgsrestriktioner på plejehjem er ophævet: Men husk mundbind, hvis du skal besøge oldemor

Det er omsider slut med besøgsrestriktioner på Ringkøbing-Skjerns plejehjem og ældrecentre. Det skyldes blandt andet, at de ældre nu er vaccineret. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Efter næsten tre måneder med restriktioner på Ringkøbing-Skjerns plejehjem og ældrecentre kan de ældre igen få ubegrænset besøg.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Beboere på kommunens ældrecentre og plejehjem må igen få ubegrænset besøg af  familie, venner og bekendte, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Torsdag ophævede Styrelsen for Patientsikkerhed nemlig de besøgsrestriktioner, som blev indført midt i december for at forebygge og inddæmme coronasmitte.

Ophævelsen sker dels, fordi beboere og personale nu er vaccineret mod corona, og dels fordi smittetallet i Ringkøbing-Skjern i denne uge kun har været en smule over myndighedernes bekymringsniveau.

Annonce

Afstand og sprit

Styrelsen for Patientsikkerhed minder dog også om, at plejehjem og ældrecentre fortsat skal sikre, at besøg foregår på en forsvarlig måde.

I Ringkøbing-Skjern Kommune betyder det, at besøg så vidt muligt stadig finder sted i beboerens egen bolig, og at man som besøgende opfordres til at tage kontakt til personalet, hvis man af en eller anden grund har behov for at henlægge besøg på fællesarealer.

- Der er stadig et forsamlingsforbud i Danmark, så derfor skal vi være opmærksomme på, at der ikke samles for mange personer på én gang i fællesarealerne, forklarer Vibeke Drachmann, områdeleder for ældrecentrene i Ringkøbing-Skjern Kommune i pressemeddelelsen.


Der er stadig et forsamlingsforbud i Danmark, så derfor skal vi være opmærksomme på, at der ikke samles for mange personer på én gang i fællesarealerne.

Vibeke Drachmann, områdeleder for ældrecentrene i Ringkøbing-Skjern Kommune


Både de ældre og de pårørende fik den opmuntrende besked torsdag - dog med den lille tilføjelse, at besøgende fortsat skal bære mundbind, holde afstand og spritte af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Annonce