Annonce
Videbæk

Besøgshunde var til optagelsesprøve på Bakkely

Trygfonden har et korps på cirka 750 besøgshunde i Danmark. PR foto
Forleden var en flok potentielle besøgshunde til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely.

Videbæk: Fredag 22. november var der fint besøg på Plejehjemmet Bakkely. 35 hunde var nemlig til optagelsesprøve som potentielle besøghunde under Trygfonden.

De 27 blev godkendt.

I alt har Trygfonden godt 750 besøgshunde i sit korps fordelt over hele landet, og hver dag er de ude og skabe glæde blandt beboerne på de danske plejehjem.

- Besøget af en hund kan være med til at skabe glæde og bryde med en ensformig hverdag for beboere på plejecentre og andre institutioner, og det er for eksempel helt fantastisk at opleve, hvor glade mennesker med demens bliver, når der kommer en besøgshund. Hunde kan noget, mennesker ikke kan, og en varm pels og et snudepuf kan gøre en kæmpe forskel. Da vi etablerede Trygfonden Besøgshunde i 2010, var det netop for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Nøje vurdering

For at komme i betragtning som besøgshund, bliver både hund og ejer vurderet. Erfaringer vise, at mellem 60 og 70 procent af de hunde, der kommer til optagelsesprøve, bliver godkendt.

- Vi udvælger kun de hunde, der er egnede til at komme ud på plejecentrene. En Trygfonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner.

Man kan læse mere på besøgshunde.dk. /cak

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];