Annonce
Videbæk

Besøgshunde var til optagelsesprøve på Bakkely

Trygfonden har et korps på cirka 750 besøgshunde i Danmark. PR foto
Forleden var en flok potentielle besøgshunde til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely.
Annonce

Videbæk: Fredag 22. november var der fint besøg på Plejehjemmet Bakkely. 35 hunde var nemlig til optagelsesprøve som potentielle besøghunde under Trygfonden.

De 27 blev godkendt.

I alt har Trygfonden godt 750 besøgshunde i sit korps fordelt over hele landet, og hver dag er de ude og skabe glæde blandt beboerne på de danske plejehjem.

- Besøget af en hund kan være med til at skabe glæde og bryde med en ensformig hverdag for beboere på plejecentre og andre institutioner, og det er for eksempel helt fantastisk at opleve, hvor glade mennesker med demens bliver, når der kommer en besøgshund. Hunde kan noget, mennesker ikke kan, og en varm pels og et snudepuf kan gøre en kæmpe forskel. Da vi etablerede Trygfonden Besøgshunde i 2010, var det netop for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Nøje vurdering

For at komme i betragtning som besøgshund, bliver både hund og ejer vurderet. Erfaringer vise, at mellem 60 og 70 procent af de hunde, der kommer til optagelsesprøve, bliver godkendt.

- Vi udvælger kun de hunde, der er egnede til at komme ud på plejecentrene. En Trygfonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner.

Man kan læse mere på besøgshunde.dk. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udviklingen fortsætter i Ringkøbing-Skjern: Yderligere to er blevet smittet med coronavirus

Skjern

Kokain-kørsel giver stor bøde

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Ringkøbing

Kylling & Co er atter åben efter kort coronalukning

Annonce