Annonce
Ringkøbing-Skjern

Besøgsforbud og skrappe hygiejneregler virker: Ingen corona på lokale plejehjem

Lidt underholdning skal der til - trods karantæne. Her lytter plejehjemsbeboere på Ringkøbing Plejehjem til Teatret OMs musikanter. Foto Søren Palmelund.
Det er - syv, ni, tretten - lykkede at undgå virussmitte på både kommunale og friplejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. Besøgsforbud og strikse hygiejneregler for personalet er årsagen, mener fagchef Anja Thoft Bach.

RINGKØBING-SKJERN: Mens coronasmitten er sluppet ind på stadig flere danske plejehjem, er det lykkedes for plejehjemmene i Ringkøbing-Skjern Kommune at undgå virussen.

Det fortæller fagchef Anja Thoft Bach, Sundhed & Omsorg.

- Vi har opretholdt besøgsforbuddet på plejehjemmene, og sikret personalets hygiejniske arbejdsgange, og vi mener, at det er årsagen til, at vi har kunnet undgå smitte, siger hun.

Anja Thoft Bach understreger, at successen bestemt ikke får Sundhed & Omsorg til at slække reglerne.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi da tænker, "er det i dag, det sker", men det er det altså ikke indtil nu, siger hun.

Fagchefen understreger, at besøgsforbuddet selvfølgelig er hårdt for både beboere og pårørende.

- Der har været nogle svære situationer, hvor pårørende har skullet besøge døende, og i de tilfælde har vi fundet løsninger, hvor vi har kunnet minimere smitterisikoen; heldigvis kan de situationer tælles på en hånd, siger hun.

Annonce

Friplejehjemmene

De to friplejehjem i kommunen Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern og Stauning Friplejehjem har også undgået smitten.

- Vi er i god dialog med friplejehjemmene. Vi tog straks kontakt med dem, da coronakrisen begyndte, og vi har oplevet, at de er meget glade for at kunne lægge sig i slipstrømmen af de kommunale plejehjem; de arbejder efter de samme principper, siger Anja Thoft Bach.

Hun oplever i øvrigt, at hele coronaberedskabet fungerer meget mere smidigt i dag, end det gjorde i starten af nedlukningen af samfundet.

- For eksempel har Region Midtjylland en coronabil kørende i hele regionen, som vi kan rekvirere, hvis vi skal have testet en beboer; på den måde undgår vi, at de skal und på sygehusene.

Hvad personalet angår, skal det testes i Herning eller Holstebro, men det fungerer også smidigt, idet Sundhed & Omsorg kan bestille en test, bare ved at sende en mail.

Sundhed & Omsorg har i øvrigt ikke oplevet problemer med at skaffe de nødvendige værnemidler til personalet.

- Vi arbejder hele tiden på at sikre, at vi har tilstrækkelige lagre; vi kortlægger også, hvor vi kan skaffe alternative leverandører, hvis det bliver nødvendigt, siger Anja Thoft Bach.

Sundhed & Omsorg har i øvrigt den opgave at koordinere, at alle kommunale afdelinger har de værnemidler, de har behov for. Friplejehjemmene er også omfattet heraf.

- Nu da der lukkes op for vuggestuer, børnehaver og skoler, er vi i dialog med dem om behovet for værnemidler, siger Anja Thoft Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce