Annonce
Vestjylland

Berygtet problemulv fra Danmark er blevet dræbt syd for grænsen

Modelfoto: Colourbox.
Annonce

Den danskfødte problemulv GW 924m er død. Allerede den 6. januar blev ulven påkørt og dræbt af en bil ved Gifhorn i Niedersachsen.

Nu viser en DNA-analyse, at det dræbte dyr er den ulv, der sidste år blev frigivet til nedskydning i Slesvig-Holsten, efter flere husdyr bag såkaldt ulvesikre hegn var blevet dræbt i den sydligste ende af delstaten. Det bekræfter miljøministeriet i Hannover, skriver nyhedsbureauet dpa.

Gennem næsten et år lykkedes det ulven at undvige jægerne. Efterfølgende vandrede rovdyret over grænsen til Mecklenburg-Vorpommern, hvor den fortsat var fredet.

Ulven kom til verden i danske Ulfborg i 2017 og vandrede året efter over grænsen, hvor den udløste et sandt blodbad. Mindst 78 husdyr blev dræbt af det danskfødte rovdyr.

Kort efter nytår i år startede så en ny bølge angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Den skyldige blev identificeret som en ulvehan, der kom fra nabolandet Niedersachsen. Også denne ulv har i mellemtiden forladt delstaten og er søgt over grænsen til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce