Annonce
Ringkøbing

Berygtet bump er fladet ud: Du kan igen køre ind i Nygade uden frygt for undervognens helbred

Bumpet i Nygade tirsdag morgen. Som det fremgår, er opkørslen nu anderledes "blød" end tidligere. Foto Poul Osmundsen.
Vejarbejdere har lige fikset bumpet for enden af Nygade Nord i Ringkøbing, som tidligere har givet anledning til adskillige hårde sammenstød mellem asfalt og undervogne.

RINGKØBING: Bilister - og cyklister - kan nu drage et lettelsens suk. Det berygtede bump for enden af Nygade Nord lige før viadukten på Holstebrovej har mistet sit bid.

- Vi har som planlagt gjort arbejdet færdig, så nu skulle der ikke længere være problemer, siger teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen.

Det var der i den grad sidste efterår, hvor bumpet var så stejlt og højt, at det gav adskillige bilister alvorlige problemer.

Skrabemærker på asfalten og desperate udbrud på de sociale medier afslørede, at mødet med det stejle bump gik hårdt ud over bilister, der ikke lige listede køretøjet over forhindringen i snegletempo.

'Man får splittet sin bil fuldstændig ad.' 'Det tog min kofanger.' 'Amatøragtigt udført.' 'Det er helt sikkert en ommer.' 'Selv på cykel er man ved at ryge ud over styret.' 'Det ender med, at man totalskader bilen.'

Lød nogle af de desperate kommentarer dengang på Facebook.


Vi har som planlagt gjort arbejdet færdig, så nu skulle der ikke længere være problemer.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


"Jeg tror, at man har lavet en fejl fra asfaltfirmaets side. Nu fræser vi bumpet ned", sagde John G. Christensen (A), formand for teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, dengang til Dagbladet.

Annonce

Undervognsvenligt bump

Som sagt, så gjort.

I starten af november blev bumpet derfor bragt ned i mere undervognsvenligt niveau, men det var en midlertidig foranstaltning, indtil alt asfaltarbejdet kunne gøres færdigt, siger John G. Christensen.

Det er så det, der nu er sket det sidste par dage, og nu er bumpet blevet anderledes udramatisk at køre over. Ingen høj kant, der kan ridse en kofanger, skrabe bilens undervogn eller ekse forhjulet på en lidt for hurtig og uopmærksom cyklist.

Dermed er kommunen også nået til vejs ende - om man så må sige - med ombygningen af Nygade; et projekt, der ikke mindst har til formål at gøre gaden mere indbydende.

Hvad det angår, har projektet været en stor succes, idet samtlige de butikslokaler, der er tilgængelige i gaden, nu er besat, og med til at skabe liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce