Annonce
Ringkøbing

Beredskabschef: - Deltidsbrandmændene er kernen i det danske beredskab

Kim Bjerg Wemmelund, beredskabschef i Brand & Redning Midtvest, håber, at flere mænd og kvinder vil søge mod stillinger som deltidsbrandmænd. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Herning: Beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund er ikke i tvivl, når han skal sætte ord på betydningen af de frivillige brandmænd:

- Det er afgørende for at have det beredskab, som vi har i dag, og at det kan drives til den pris, vi har. De er kernen i det danske beredskab. Det er uhyre vigtigt, at man har nogle, der kan og vil, siger chefen for Brand & Redning Midtvest.

Når det er sagt, så er det dog svært at tiltrække deltidsbrandmænd til nogle af stationerne i området. I både Lem og Hvide Sande søger deltidsbrandmændene således i øjeblikket kollegaer til at rykke med ud, når alarmen lyder. Generelt er der rimelig god dækning, men i for eksempel Lem er det ikke altid, at brandbilen kan komme af sted - der er simpelthen for få på vagt.

- Der er stort set altid ledige stillinger at søge, og vi vil generelt gerne have flere. Så hvis man går med en lille brandmand eller -kvinde i maven, så skal man ikke tøve med at rette henvendelse, siger Kim Bjerg Wemmelund.

Annonce

Sikkerhedsambassadør

Brandchefen siger også, at det er vigtigt, at deltidsbrandmændene har opbakning fra arbejdsgiver og familie. Når alarmen lyder, skal de nemlig smide, hvad de har i hænderne, ile til stationen og være klar til udrykning på fem minutter.

- Langt de fleste arbejdsgivere er forstående, når der er nogle, der skal af sted til en alarm. Desuden får arbejdsgiveren selv en ambassadør for sikkerhed på virksomhed, der kigger med risikobriller på, om alt er som det skal være på arbejdspladsen. Så det er en gevinst, siger Kim Bjerg Wemmelund.

- Jeg har stor respekt for, det kan være en ulempe, at de stikker af en gang imellem, men det er en forudsætning for, at der for eksempel kan være en station i Lem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce