Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Vinduespudser Bent Sørensen fra Skjern Rengøring var på søndagsarbejde for at vaske butiksvinduer op til genåbningen af detailhandlen mandag. Foto: Anne-Mette Skaanning
Det har kostet detailhandlen dyrt, at butikkerne blev lukket ned før jul. Rengøringsselskab ønsker dem velkommen tilbage med gratis vinduesvask.

Skjern: Hvis butiksruderne i Skjern står særlig skarpt mandag, når forretningerne igen kan tage imod kunderne, så er der en god forklaring.

Søndag eftermiddag var vinduespuder Bent Sørensen fra Skjern Rengøring nemlig i sving med børste og demineraliseret vand hos de handlende, som havde sagt ja tak til en omgang gratis vinduesvask.

- Vi har ikke været så hårdt ramt af corona-nedlukningen som de handlende. Derfor besluttede vi, at vi gerne ville byde dem velkommen tilbage med en lille gave. De kunne melde sig, hvis de ville have pudset vinduerne op til åbningsdagen, fortæller Birgit Nielsen fra Skjern Rengøring.

Og det tilbud takkede 22 af byens forretninger ja tak til. Derfor måtte Bent på søndagsarbejde i den gode sags tjeneste.

- Jeg plejer ikke at være på arbejde om søndagen. Men i dag er altså anderledes, lyder det fra vinduespudseren, da han arbejder sig igennem Østergade.

Som vinduespudser har der ikke været skruet så meget ned for arbejdet udendørs under coronaen, til gengæld er der blevet noget længere mellem opgaverne med indendørs vinduespudsning.


Jeg plejer ikke at være på arbejde om søndagen. Men i dag er altså anderledes.

Bent Sørensen, vinduespudser


Ifølge fagmanden er det optimalt at vaske vinduerne mindst hver anden måned. Den demineraliserede vand, han bruger til at vaske både vinduer og vinduesrammer skaber en overfladespænding, så snavset bliver holdt væk en periode. Men herefter er der altså brug for vand igen.

- Er der træer i nærheden skal vinduerne vaskes lidt oftere, end hvis der ikke er. Vejret har også en betydning, siger Bent Sørensen, som efter nogle ekstra arbejdstimer kunne vende hjem efter veludført arbejde.

Mandag er der ikke længere tvivl om, hvorvidt butikkerne er åbne - og Bent Sørensen sørger for godt indblik til varerne. Foto: Anne-Mette SkaanningAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce