Sport

Benjamin Jakobsen har ingen aftale for næste sæson

Benjamin Jakobsen slutter i Skjern Håndbold efter denne sæson, og den brølstærke stregspiller har endnu ikke lavet nogen aftale for næste sæson. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Håndbold: Når Skjern Håndbolds sæson er slut, er det også slut for stregspilleren Benjamin Jakobsen, der kun fik en enkelt sæson i klubben.

- Det har været dejligt. For mig drejede det sig først og fremmest om at se, om jeg efter fire år med skader kunne komme tilbage på topniveau. Det kunne jeg. Jeg har haft en sæson helt uden skader, og det har været perfekt, for nu ved jeg, kroppen holder til tophåndbold, fortæller den 27-årige Benjamin Jakobsen.

Han har ingen Masterplan for, hvad der videre skal ske i karrieren.

- Nej på ingen måde. Jeg ville tage det hele, som det kom, og det er gået godt. Hvad der skal ske næste sæson, ved jeg ikke. Jeg har ingen aftaler lavet endnu, fortæller Benjamin Jakobsen.

Fodbold: Ringkøbing IF 3 havde ikke problemer med at slå Tim GIF i serie 4 pulje 61 tirsdag aften. RIF 3 vandt 4-0 efter 1-0 ved pausen.

- Vi havde bolden hele tiden, og det meste af spillet foregik på Tims banehalvdel. Vi havde masser af chancer, så den sejr var helt i orden, fortalte RIFs træner Vejsil Ibrahimovich.

Andreas Spangsberg scorede til 1-0 på oplæg fra Søren Clausen efter 31 minutter. Ni minutter efter pausen øgede Andreas Spangsberg til 2-0.

Tobias Bro Skuldbøl øgede til 3-0 efter oplæg fra Jeppe Frydenvang Madsen. Det sidste mål faldt kort før tid. Det var et selvmål efter hjørnespark.

Fodbold: Ringkøbing IF har Lennard Lauridsen i karantæne på lørdag i kampen i 2. division ude mod topholdet Skive IK. Lennard Lauridsen fik en advarsel til fire point i kampen mod Brønshøj, og med den advarsel nåede Lennard Lauridsen op på så mange strafpoint, at han får en enkelt spilledags karantæne.

Fodbold: Skjern GF røg noget overraskende ud af landspokalturneringen, da de tirsdag aften i fjerde runde tabte 2-1 ude mod Snejbjerg efter omkamp. Skjern spiller i serie 2, mens Snejbjerg til dagligt spiller i serie 5.

Ølstrup G&U fra serie 2 skulle have spillet ude mod Mejrup fra serie 4, men Ølstrup vandt uden kamp. Lem Boldklub fra serie 3 tabte uden kamp hjemme mod Aulum fra serie 2.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce