Annonce
Navne

Benedikte har haft fokus på tænder i 40 år

Benedikte Boll har været med i udviklingen af den kommunale tandpleje i 40 år. Pressebillede
Annonce

Ringkøbing: Benedikte Boll blev 1. september 1980 ansat som klinikassistent ved Ringkøbing kommunale Tandpleje og fortsatte efter kommunalreformen den 1. januar 2007 i Ringkøbing-Skjern kommunale Tandpleje.

Ringkøbing Kommune var i 1980 præget af stor tandsygdomsforekomst blandt børn og unge. Benedikte Boll assisterede på bedste vis tandlægerne ved de store og ofte komplicerede behandlinger også på helt små børn, og hun var samtidig dygtig til at drage omsorg for børnene. Mange familier har fundet støtte hos hende, når det har været svært.

Ringkøbing Kommune var en amtshovedstad med en meget aktiv forebyggelsesafdeling, hvilket satte sit præg på Tandplejen og på tandplejemedarbejdernes opgaver. Oplysning og undervisning om tandvenlig kost, tandbørstning med fluoridtandpasta og vigtigheden af regelmæssige tandlægebesøg forgik både på børnetandklinikkerne og på skolerne, hvor børnene bl.a. modtog flouridskylninger hver 14. dag.

Benedikte Boll var lige fra starten meget aktiv også i denne del af sit fag.

Den teknologiske udvikling i tandpleje for børn og unge har været stor gennem de seneste 40 år - både i forhold til tandbehandlinger, hygiejneprocedurer og administration. Benedikte har på fineste vis fulgt med i denne udvikling, ligesom hun har mestret den pædagogiske og psykologiske omstilling, der er sket i perioden, hvor fuldstændig inddragelse af børn og forældre i dag er en betingelse og en selvfølge for at lykkes med arbejdet.

Endelig er der gennem årene sket en afgørende udvikling i efteruddannelsesmulighederne for tandklinik-assistenter, og på det område har Benedikte Boll forstået at kombinere ny teoretisk viden med sin solide praksiserfaring.

Hun kan på den baggrund selvstændigt løse mange af de opgaver, der tidligere krævede autoriseret tandplejer eller tandlæge.

Benedikte Boll er omsorgsfuld og empatisk og tager naturligt de svagestes parti, hvilket børnene og familierne har nydt godt af i hele hendes ansættelsesforløb. Med disse egenskaber har hun også præget selve arbejdspladsen på en god måde, og hun har haft en afgørende rolle i forbindelse med modtagelse og oplæring af mange nye kollegaer gennem årene – både fagligt og kollegialt.

Benediktes jubilæum fejres 4. september med en reception for nuværende og tidligere kolleger samt hendes familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce