Annonce
Vestjylland

Belgiske trawlere meldt for ulovligt fiskeri

Formanden for foreningen Levende Hav Kurt Svennevig Christensen har fulgt efter de belgiske bomtrawlere for at dokumentere deres fiskeri. Arkivfoto: Benny Gade
10 bomtrawlere fisker ulovligt, vurderer miljøorganisationen Levende Hav
Annonce

Vestkysten: 10 belgiske trawlere fisker ulovligt i den nordlige del af Nordsøen. Det hævder i hvert fald miljøorganisationen Levende Hav, som derfor har meldt de 10 trawlere til Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors.

Levende Hav har siden 25. oktober fulgt de 10 trawleres fiskeri og i flere tilfælde sejlet efter dem ud på havet for at dokumentere, hvor og hvordan fiskeriet foregår. Nu mener organisationen at have dokumentation for, at trawlerne anvender trawl af en type, der gør det nødvendigt at smide store mængder af undermålsfisk ud.

- De har en særregel til den sydlige del af Nordsøen, men vi mener, de udnytter den her i den nordlige del, siger formanden for Levende Hav, Kurt Svennevig Christensen.

Særreglen går ud på, at trawlerne kan fiske med trawl af en type, der giver mange undermålsfisk, som derfor skal sættes ud igen. Men i den nordlige del af Nordsøen er der pligt til at lande alt, der bliver fanget, og det mener Levende Hav ikke sker. De har ud fra landinger på fiskeauktionen konstateret, at størstedelen af fangsten er små fisk, der kun lige netop er store nok til at være lovlige at lande. "De har lige så meget discard (udsmid. red.) som de lander, når de fisker lige til mindstemålet", skriver Levende Hav i deres anmeldelse.

Derfor beder man Fiskerikontrollen holde er særligt øje med de belgiske trawlere og gerne mandsopdække deres fiskeri, som foreningen udtrykker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vandsporten bandt Jakob Sally til Vestjylland - nu kunne han ikke drømme om at flytte

Annonce