Annonce
Skjern

Bekymret far til Skjernåskolen-elev: Hvorfor skal vores børn tages som gidsler i skolesagen?

Søren Pedersen har fået nok. Eleverne på Skjernåskolen har ventet længe nok, og det er ikke rimeligt, at de skal vente længere, mener han. Foto: Christian Baadsgaard
Mens nyvalgte politikere tvivler på en hurtig afgørelse om en ny skole i Skjern, råber en far til en elev på Skjernåskolen vagt i gevær. Eleverne der er urimeligt blevet taget som gidsler i den langvarige sag, mener han.

SKJERN: Hvis alt går som Søren Pedersen regner med, så kommer hans datter, der går i 6. klasse på Skjernåskolen, aldrig til at opleve at gå i en skole, der rent faktisk er indrettet til at tilgodese børn med særlige behov. Når hun engang går ud af folkeskolen, vil hun have brugt hele sin skoletid i midlertidige rammer, og nu har Søren Pedersen valgt at tage bladet fra munden.

Han sidder i skolebestyrelsen på Skjernåskolen og i et brev til politikerne lufter han sin frustration over, at eleverne, der hører til kommunens mest sårbare, er blevet taget som gidsel i sagen om skolebyggeriet i Skjern.

I flere år har forholdene på Skjernåskolen ikke været tidssvarende, og der er sat penge af til et nybyggeri. For at vinde tid er pladsproblemerne blevet løst med pavilloner, der senest skal være væk om to år. Fordi Skjernåskolen er sammenbygget med Amagerskolen, er dens fremtidige placering meget uvis.

Annonce

Søren Pedersens bæger blev fyldt, da han forleden kunne læse i Dagbladet, at de nye medlemmer af børne- og familieudvalget tvivlede på, at der kunne komme en afklaring indenfor den tidshorisont, der er stillet i udsigt.

- Jeg protesterer mod, at vores projekt er gået i stå. fordi vi venter på noget, der ikke kan lade sig gøre, siger Søren Pedersen, der efterlyser politikere, som tør at sige, at en nybygget skole til over 200 millioner kroner er urealistisk de næste mange år.

Den sag er undersøgt

Søren Pedersen har ikke den store forståelse for, at politikerne - i form af et nyt udvalg - endnu engang skal undersøge sagen nærmere. For der er blevet undersøgt på kryds og tværs, og nu må politikerne til at mande sig op.

- Alle vi andre kan jo heller ikke bare gå og tænke os om, inden vi skal have betalt ejendomsskat, bemærker han.

Søren Pedersen har da også fuld forståelse for, at der også kan være elever i den almene del, der trænger til nye faciliteter, men for ham skal det ikke blokere det, som specialeleverne kan tilkomme.

Søren Pedersens datter har en autisme-diagnose, og netop læringsmiljøet har meget stor indflydelse på hendes hverdag. Et barn med autisme kræver meget stor forudsigelighed i hverdagen, og nu, hvor hun går i skole i pavillonen, kan det gå an, men flytninger fra det ene sted til det andet - blandt andet til kælderen under Amagerskolen - skaber utryghed og reaktioner, som rammer hele familien.

Søren Pedersen forklarer, at det kan familien overkomme i en periode, men i længden er det uholdbart for alle familiemedlemmer.

Søren Pedersen mener, at det allerede har kostet Skjernåskolen dyrt, at Skjernåskolens projekt  er blevet hægtet på det øvrige skoleprojekt i Skjern. De 39 millioner kroner, der blev sat af, kan der grundet prisstigninger i byggeriet næppe fås så meget for i dag, som der kunne for to år siden.

- Intet bliver bedre af at blive liggende på bordet, konstaterer Søren Pedersen.

Annonce

Vi kan ikke trylle

Det nye børne- og familieudvalgs formand, Kristian Andersen (KD), svarede straks på Søren Pedersens brev, at udvalget vil gøre, hvad det kan for, at en beslutning ikke trækkes unødigt langt, men at der også skal der træffes langtidsholdbare beslutninger.

Kristian Andersen udtrykker forståelse for frustrationen på Skjernåskolen, men det er også nødvendigt, at udvalget mødes, indhenter oplysninger og ser på sagen, og han understreger, at såvel Skjernåskolen som de øvrige skoler i byen skal have en hverdag, selvom de er i en venteposition.

- Vi kan ikke trylle, og vi bliver nødt til at få det ud af det, vi kan. Det er aldrig rart at trække ting i langdrag, og derfor har sagen om skolen i Skjern også topprioritet, siger Kristian Andersen.

Jeg protesterer mod, at vores projekt er gået i stå. fordi vi venter på noget, der ikke kan lade sig gøre.

Søren Pedersen, far til elev på Skjernåskolen
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce