Annonce
Debat

Bekymrede naboer til byrådet: Dårligt sted at placere solceller

Mark ved Finderup, hvor der er søgt om tilladelse til at opføre en 108 hektar stor solcellepark. Privatfoto: Bent Dyrvig
Annonce

Læserbrev: Kære byråd. Vi, som alle er naboer til projektet, mener, at forslaget om placeringen af solcelleprojektet i Finderup/Brejning er uhensigtsmæssig.

Solcelleprojektet vil blive meget synligt i landskabet, fordi det foreslåede areal har en sydvendt faldende hældning. Derved bliver projektet meget synligt for en stor del af Finderup sogn og ikke kun for de nærmeste naboer.

Vi stiller også spørgsmål ved det hensigtsmæssige i at bruge de foreslåede arealer, fordi det er sikre dyrkningsarealer til almindelig landbrugsdrift, og fordi vi i området har en stor animalsk produktion af såvel kød som mælk.

Slagterierne har netop øget slagtekapaciteten til gavn for danske arbejdspladser, og mejerierne i Ringkøbing Skjern Kommune investerer i øjeblikket i milliardklassen til gavn for arbejdspladser i vores kommune.

Vi vil derfor anbefale, at solcelleprojektet etableres på mindre dyrkningssikre arealer. Vi er sikre på, at Vestjysk Landboforenings konsulenter vil være kommunen behjælpelige med at udpege arealer, som vil være bedre egnede til placering af solceller.

Med disse begrundelser kan vi ikke anbefale, at byrådet fremmer det ansøgte solcelleprojekt i Finderup/Brejning området.


Hvorfor ønsker investorerne at placere projektet netop her, langt væk fra deres egen bopæl?


En stille undren gør sig også gældende: Hvorfor ønsker investorerne at placere projektet netop her, langt væk fra deres egen bopæl? Hvorfor ikke ved deres egne hjemadresser, hvor der findes lignende arealer som passende kunne bruges?

I gruppen er der også fremført det synspunkt, at projektet passer meget dårligt til Ringkøbing Skjern Kommunes slogan: Vi bor i Naturens Rige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Annonce