Annonce
Læserbrev

Bekymrede lærere om politikernes beslutning om én skole i Skjern: Er det nu jeres endelige beslutning?

Flere lærere på Kirkeskolen i Skjern kan langt fra se logikken i, at to skoler i Skjern skal blive til én. Arkivfoto: Christian Baadsgaard

Læserbrev: I tv-programmet ”Hvem vil være millionær” spørger værten quiz-deltagerne "er det jeres endelige beslutning", og lige præcis sådan kunne man jo meget passende spørge politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

For er det nu jeres endelige beslutning, at der kun skal være én skole i Skjern? Især da dét, som oprindelig skulle være en besparelse, nu viser sig at give kommunen en merudgift på ca. 110 millioner. 110 millioner, som kommunen ikke har! En merudgift, der bl.a. betyder, at der skal findes et råderum på 90 millioner på budgettet for 2023, heraf de ca. 28 millioner på skoler og dagtilbud i kommunen – og det er vel at mærke på driften. En besparelse, der kan komme til at ramme alle folkeskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hvis man ser bare to år tilbage, blev der nedsat et udvalg i Ringkøbing-Skjern Kommune, og ifølge kommissoriet var formålet dengang at finde besparelser på 14 millioner kr. Udvalget fandt ikke de ønskede besparelser, men blev bl.a. enige om at anbefale byrådet at fjerne besparelsen, der var i kommissoriet, og ændre på skolestrukturen i Skjern.

Annonce

Så kære politikere. Er det nu jeres endelige beslutning? Måske skulle I lige overveje det én gang mere.

Desværre valgte den daværende kommunalbestyrelse at følge oplægget fra skolestrukturudvalget og traf tilbage i februar 2021 en beslutning om én by - én skole. Øjensynligt uden overhovedet at have gjort sig nogle overvejelser om de konsekvenser, en sådan beslutning ville få. Det kunne desuden være ret interessant at få at vide, ud fra hvilke begrundelser beslutningen er blevet truffet! Er der en faglig, pædagogisk eller økonomisk begrundelse?

Nu er der så kommet et oplæg fra det nye børne- og familieudvalg, men der er stadig ikke kommet nogen begrundelse for, hvorfor der skal ændres på skolestrukturen i Skjern. Det skal også nævnes, at Kristian Andersen, formand for børne- og familieudvalget, til Lærerforeningens generalforsamling i Højmark den 31. marts udtalte, at det jo var lærerne på de to skoler i Skjern, der selv ønskede at få én skole. Det undrer os meget, da vi ikke er blevet spurgt, så hvordan og hvor er den fortælling opstået? Hvem har man spurgt, og hvad har man spurgt om?

Så kære politikere. Er det nu jeres endelige beslutning? Måske skulle I lige overveje det én gang mere. Hvis kommunen var en privat virksomhed, ville man jo heller ikke fortsætte ud ad den samme vej, hvis det viste sig at være både en dyr, men også en dårlig vej!

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Naturkraft har brug for ekstra millioner: Nu er det op til politikerne, om de vil den sikre skrantende attraktion

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce