Annonce
Vestjylland

Bekræftet: Det var en ulv, der dræbte ponyer

Privatfoto
Det var en eller flere ulve, der angreb ponyer ved Sandfær Plantage. Yderligere informationer kan først komme frem på et senere tidspunkt.
Annonce

Vind: Jørgen Blazejewicz var ikke i tvivl, da han en lørdag i slutningen af september fandt tre døde ponyer - og manglede yderligere to.

Det var ulvens værk, mente han dengang.

Den mistanke har DNA-analyser nu bekræftet.

- Prøverne har sagt, at det var ulven, bekræfter vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen hos Naturstyrelsen, der tog prøverne.

Derudover er man ikke blevet meget klogere på, om der var tale om én eller flere ulve.

- Hvis prøverne viser sig at være tilstrækkeligt gode, så vil de kunne sige noget om individerne, men den slags kræver mere tid og de svar vil derfor først komme senere, siger Jens Henrik Jakobsen.

Jørgen Blazejewicz, der er fåreavler og står for naturpleje blandt andet ved Sandfær Plantage mellem Ulfborg og Nørre Felding, har tidligere mistet får i området. Derfor forsøgte han sig kun med hingste. De er mere modstandsdygtige, og der er ikke de samme krav til hegn som med får, lød hans vurdering.

Den måtte han siden tage i sig igen, og efter angrebet flyttede han ponyerne væk fra området.

- Nu tager vi hestene væk, og så må naturen passe sig selv. Jeg vil ikke mere, og så må vi se, hvad vi gør til foråret, sagde Jørgen Blazejewicz i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce