Annonce
Læserbrev

Begrebsforvirring: Tilstandsrapport er ikke nødvendig

Læserbrev: I et læserbrev mandag undrer Magnus Kolby sig over, at jeg ikke mener, det er nødvendigt med en tilstandsrapport på rådhuset i Skjern - inden byrådet eventuelt træffer beslutning om en udflytning af administrationen til Innovest.

Jeg tror der er tale om lidt begrebsforvirring i denne sag. Dagbladet spørger mig, om der er udført en tilstandsrapport på bygningen. Det er der ikke. Og det mener jeg faktisk heller ikke er nødvendig.

Der er udarbejdet en rapport af COWI i 2015, der beskriver omkostningerne ved en ændret indretning af rådhuset i Skjern. COWI vurderer dette projekt til at koste 11,6 millioner. Det er dette beløb, der ligger til grund for en overvejelse om at udflytte administrationen til Innovest.

I sagsfremstillingen er omkostningen opgjort til 10 millioner kroner, hvilket må siges at være et forsigtigt skøn, når COWI har beregnet det til 11,6 millioner.

I rapporten er der alene taget stilling til en ændret indretning af en heraf følgende nødvendig renovering. Der er ikke udarbejdet en egentlig tilstandsrapport. Yderligere renovering af bygningen, vil således gøre projektet endnu dyrere - og ville faktisk yderligere bidrage til argumentationen for en udflytning af administrationen.

Beslutning herom tages senere af byrådet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce