Ringkøbing IF

Begge røde kort var helt i orden

RIFs Casper Petersen liggende har netop ramt en Brabrand-spiller direkte i ansigtet, og det skælder en anden Brabrand-spiller meget ud over. Casper Petersen ville godt indrømme, tacklingen var til rødt kort. Foto: Mads Dalegaard
Simon Vesterbæk og Casper Petersen var begge godt trætte af at have fået direkte røde kort, der betyder flere spilledages karantæne til dem begge.

Ringkøbing: Første mand i bad søndag eftermiddag var Ringkøbing IFs Simon Vesterbæk. Ufrivilligt godt nok men en logisk konsekvens af et direkte rødt kort efter 42 minutters spil.

- Kort efter kom Casper Petersen ind i omklædningsrummet. Jeg troede, det var fordi, der var pause, og Casper bare var hurtigst til at komme ind i varmen. Men lidt efter sagde han, at han også havde fået rødt kort, fortalte Simon Vesterbæk efter kampen.

Begge røde kort var i orden.

- På min kom der en lang bold, som Anders Vestergaard Larsen ville heade væk. Men i vinden smuttede bolden over Anders. Jeg havde en mand i ryggen, og han var hurtig. Han smuttede ind foran mig i min løbebane. Jeg gik ikke efter at fælde ham, men jeg hægtede ham alligevel, og så var det røde kort ok, fortalte Simon Vesterbæk.

Inden da havde Simon Vesterbæk været i fokus omkring målet til 1-0.

- Et hjørnespark nåede Kenneth Lund ikke helt op til ved forstolpen. Bolden fortsatte ind midt for mål, hvor jeg kun snittede den. Jeg ved ikke, om bolden gik i mål fra mig, eller en Brabrand-spiller eller en anden rørte den. Det er også lige meget, for det var et meget tilfældigt og uheldigt mål set fra vores side, fortalte Simon Vesterbæk.

Han var virkelig irriteret over udviklingen i de sidste minutter før pausen.

- Jeg følte, vi havde ok fat, selv om vi spillede i modvind. Havde vi været 11 mand efter pausen, havde vi garanteret fået point, selv om vi kom bagud 1-0. Vi kunne have lagt et godt tryk i medvind. Men det værste er, at jeg nu nok er ude med karantæne i de to næste vigtige kampe, sagde Simon Vesterbæk.

Værre ser det måske ud for Casper Petersen, der fik det andet røde kort.

- Jeg tror, det kan koste tre dages karantæne. Jeg lå nemlig til at få karantæne, næste gang jeg fik en advarsel. Det er træls, og det var langt fra den debut, jeg havde håbet på at få på hjemmebane, sagde Casper Petersen.

Han ville ikke indvende noget mod udvisningen.

- Det kunne forsvares. Ingen tvivl om det. Jeg havde headet til en bold, som jeg jagtede videre. Jeg ville sparke til den, men pludselig var der en mand foran mig, og jeg rammer ham direkte i ansigtet. Det så voldsomt ud. Jeg havde håbet på, at dommeren ville vurdere det til en advarsel, fordi modstanderen dukkede sig lidt ned i bolden, men sådan gik det ikke, fortalte Casper Petersen.

Bataljen gav tumult. En Brabrand-spiller hidsede sig voldsomt op, og han stod og råbte ned i hovedet på Casper Petersen. Det fik Mikkel Jakobsen til at blande sig.

- Jeg ville beskytte Casper, så jeg skubbede ham den anden væk. Vi skubbede lidt til hinanden, men mere var der ikke i det, fortalte Mikkel Jakobsen.

Han fik efterfølgende en advarsel.

- Jeg håber, den kun giver tre strafpoint, for ellers får jeg karantæne. Hvis dommeren takserer det som protester, giver det tre, hvis det er skub, koster det mere, og så har jeg karantæne næste gang, sagde Mikkel Jakobsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce