Annonce
Hvide Sande

Begejstret sognepræst: - Selvfølgelig skal Ivans kirke udstilles

I første omgang er det aftalt, at montren med kirke, krematorium og redskabsskur kommer til at stå i Helligåndskirken hele januar. Foto: Johan Gadegaard

Hvide Sande: - Det er meget imponerende. Ja, jeg vil faktisk gå så langt som at kalde det utroligt flot arbejde.

Sådan var det umiddelbarE svar, da Daniel Kristiansen, sognepræst i Hvide Sande, skulle sætte ord, efter han for første gang fik lejlighed til at kigge nærmere på Ivan Jacobsens otte år lange projekt med at at bygge en miniature-kirke med tilhørende krematorium og redskabsskur.

- Der er så mange små og flotte detaljer, at der er noget at kigge på i lang tid, lyder det videre fra Daniel Kristiansen, da han besøgte Ivan Jacobsen på Geflevej 99 i Hvide Sande sammen med tidligere sognepræst i Hvide Sande, Thomas Kristensen, og kirketjener i Helligåndskirken, Jens Otto Grønne.

De tre folk fra Helligåndskirken var så begejstrede for det færdige arbejde, at de har aftalt med Ivan Jacobsen, at kirke, krematorium og redskabsskur, der i øvrigt er placeret i en montre, skal udstilles i Hellingåndskirken.

- Selvfølgelig skal Ivans kirke udstilles. Der bliver nok ikke tale om en kendt fernisering, men i forbindelse med en aftengudstjeneste søndag 5. januar, der er Helligtrekongers-aften, vil det blive markeret, at der er en udstilling af Ivans arbejde, siger Daniel Kristiansen og forklarer, at det er på grund af masser af andre aktiviteter i kirken i julemåneden, at udstillingen bliver i januar.

I første omgang er det aftalt, at montren med kirke, krematorium og redskabsskur kommer til at stå i Helligåndskirken hele januar.

Annonce

Helligtrekonger

Helligtrekonger 6. januar markerer, at vise mænd fra Østerland besøgte Jesus i Betlehem. Traditionelt betyder dagen også, at julen er forbi.

I traditionen har man kaldt de tre vise mænd for konger på grund af deres rige gaver. Ifølge en middelalderlig legende hed de hellige tre konger Kasper, Melchior og Balthazar og kom fra hver sin verdensdel. Dette blev set som tegn på, at Jesus' fødsel gjaldt mennesker i hele verden.

Julen varer ikke lige til påske, men i kirken varer den alligevel helt til Helligtrekonger. Hvis du vil følge gammel skik, skal du først pynte op til jul umiddelbart før juleaften og så vente med at jule af til Helligtrekonger. På Helligtrekongersaften 5. januar er det så tid at spise julesmåkagerne op og tænde det trearmede helligtrekongerslys. Læs om traditioner til helligtrekonger og se, hvordan du selv kan holde din helligtrekonger.

6. januar er ikke længere en helligdag i Danmark. Helligtrekongertiden i folkekirken strækker sig over kalenderårets første to til seks søndage afhængig af påskens placering. Helligtrekongers søndag er første søndag efter nytår, og sidste søndag efter Helligtrekonger falder tre søndage før fastelavn. Helligtrekongertidens farve er grøn som symbol på håb og vækst.

Grundtvigs salme til dagen Dejlig er den himmel blå har i sin oprindelige udgave fra 1810 hele 19 vers, som genfortæller hele helligtrekongershistorien.

Kilde: folkekirken.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce