Ringkøbing

Bedre byggeskik-perle i Hee dødsdømt

Dette hus langs Hovervej vil nu blive nedrevet. Foto: kulturarv.dk
Bevaringsværdigt hus på Hovervej står til at blive nedrevet i forbindelse med opførelse af lagerhal.

HEE: Ringkøbing Bevaringsforening er mildest talt ikke begejstret for, at opførelsen af en lagerhal i Hee vil koste et Bedre Bygge-skik-hus på Hovervej livet, der i dag fungerer som administrationsbygning.

Vestjyllands Andel vil opføre en ny lagerhal ved Hovervej. Ved opførelse af hallen sker der en omlægning af vejadgangen til virksomheden, hvor overkørslen til Hovervej lukkes, og der etableres ny overkørsel via Holstebrovej og erhvervsområdet nord for lokalplanområdet.

Hele projektet vurderes at have en positiv effekt på virksomhedens drift og gadeforløbets karakter langs Hovervej, og desuden vil det være med til at flytte den tunge trafik fra Hovervej til Holstebrovej.

Men projektet vil betyde, at Hovervej 17 nedrives for at give plads til en ny administrationsbygning, og det protesterer bevaringsforeningen imod.

"Bevaringsforeningen finder, at den eksisterende bygning er et fint og velproportioneret Bedre Byggeskik-hus, der indgår i rækken af ældre rødstenshuse langs Hovervej", skriver formand Lars Hansson.

Han udtrykker frygt for at den bevaringsværdige sammenhæng i gaden vil blive svækket, hvis huset nedrives.

"Efter vores opfattelse bør man bevare den ældre, bevaringsværdige del af bygningen og lade den indgå i en ny sammenhæng med den nye administrationsbygning," skriver han.

Kommunen vurderer dog at administrationsbygningens udseende, foruden facaden mod gaden, er så forandret i forhold til den originale arkitektur, at facaden mod gaden ikke alene kan løfte husets samlede udtryk til en bevaringsværdi, der kan berettige en bevaring af hele bebyggelsen.

Det vil ikke være muligt at lade facaden indgå i den nye bygning, mener teknik- og miljøudvalget, der på sit seneste møde endeligt godkendte lokalplanen for området.

Denne skal nu endelig godkendes af byrådet, så kan Vestjyllands Andel gå i gang med projektet.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce