Annonce
Danmark For abonnenter

Bedrageritiltalt netbutikejer i retten: Satte stråmænd ind for at omgå konkurskarantæne

Gennem netbutikkerne Banananaz og Queensshop nåede kæresteparret at sælge omkring 25.000 ordrer. Mandag bad dommeren her i Retten i Odense om at få indsigt i, hvor mange penge parret har tjent på deres virksomheder. Arkivfoto: Robert Wengler
Den ene af de tidligere ejere af netbutikkerne Queensshop og Banananaz fortalte i Retten i Odense mandag, at flere direktionsmedlemmer og direktører blev indsat i hans to virksomheder uden at udføre arbejde eller være på lønningslisten. Det skete, fordi han selv var idømt konkurskarantæne. Men han og hans kæreste stod fortsat for driften og ledelsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce