Annonce
Hvide Sande

Beder Ombudsmanden om se på kystnære møller

Grundejerformand Thue Amstrup-Jørgensen mener, det er et brud på retssikkerheden, hvis sommerhusejerne ikke har klageret. Arkivfoto

Sommerhusejere på Holmsland Klit vil have Folketingets Ombudsmand til at afgøre, om de har ret til at klage over de kystnære møller.

Annonce

Vestkysten: Først på året modtog Energiklagenævnet 297 klager fra naboer til de kommende kystnære møller ud for Holmsland Klit, men det er usikkert, om de overhovedet er klageberettigede.

- Det er et brud på vores retssikkerhed, hvis vi ikke for lov til at klage, siger Thue Amstrup-Jørgensen, de er formand for sammenslutningen af grundejerforeninger på Holmsland Klit til DR Midt & Vest.

Ifølge Energistyrelsen er det nemlig kun energiselskabet Vattenfall, der skal opføre de kystnære vindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, der har en individuel og retlig interesse i sagen, fortæller DR.

Men da naboerne har brug for en afklaring, vil de nu have Folketingets ombudsmand til at se på sagen.

Da sommerhusejerne for tre måneder siden indsendte klagerne over mølleprojektet, oplyste Energiklagenævnet, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på syv måneder. Men det er altså langt fra afgjort, om naboernes klager nogensinde bliver behandlet.

Det vil blive afgjort i løbet af to til fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Fjerde minkfarm ramt af corona: Da de begyndte at hoste, var vi godt klar over, at den var gal

Skjern Håndbold For abonnenter

Har det svært når modstanderne spiller syv mod seks - det ødelægger Skjern Håndbolds kontrafase

Annonce