Annonce
Debat

Bedømmelser: 0 stjerner til LA-forslag

Annonce

Læserbrev: Liberal Alliance har foreslået, at borgere, der bruger den offentlige sektor, fremover skal kunne bedømme den enkelte medarbejderes indsats. Forslaget skal først indføres for social- og sundhedshjælpere og siden udbredes til hele den offentlige sektor. De medarbejdere med flotte bedømmelser skal så belønnes økonomisk.

Der tales i disse dage og uger meget om afstande i dansk politik. Det siges for eksempel, at der er langt fra København til Jylland. Det er der måske nok. For langt til tider. Men der er endnu længere fra LA gruppeværelset til virkeligheden i den offentlige sektor.

Selvfølgelig er der problemer rundt omkring. Derfor skal der være tilsyn, der kan se til, at tingene foregår ordentligt. Men det er svært at se, at dette forslag vil forbedre tingenes tilstand.

Men mange brugere af den offentlige sektor vil ingen glæde få af forslaget. Demente ældre kan jo ikke bedømme deres plejere på en meningsfyldt måde. Sårbare ældre kan have svært ved at vurdere kvaliteten af den hjælp, de modtager. Og hvor mange af os kan ærligt sige, at vi kan bedømme kvaliteten af den diagnose, vi stilles af en læge på et hospital? Skoleelever kan i princippet bedømme deres lærere – men skal lærernes løn virkelig afhænge af det? Jeg tror da ikke altid, at jeg lærte mest af de lærere, der var mest populære. Og risikerer vi ikke også, at borgerne bedømmer medarbejderne på udfaldet af en given sag? Et afslag betyder en dårlig rating – selv når medarbejderne bare har fulgt lovgivningen.

Det hænger jo ikke sammen. Det må blive nul stjerne til LA forslaget herfra. Det er fint at ønske nytænkning i den offentlige sektor – men det her er vist ikke gennemtænkt.


Skoleelever kan i princippet bedømme deres lærere – men skal lærernes løn virkelig afhænge af det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce