Annonce
Ringkøbing-Skjern

Beboere på plejehjemmet Enghaven corona-testet: Nu er resultatet kommet

Der var engang.... Fotoet er fra 2017, da 2B på Kirkeskolen i Skjern var på deres ugentlige besøg på Enghaven, hvor de hyggede sig med beboerne. Arkivfoto: Morten Stricker
I sidste uge blev en beboer i en ældrebolig på Enghaven indlagt med covid-19. Derfor skulle samtlige beboere og en del medarbejdere testes.
Annonce

Skjern: 37 beboere på Plejecenter Enghaven i Skjern blev i sidste tirsdag testet for corona, efter at en beboer i en af centrets ældreboliger mandag aften blev indlagt på sygehuset med covid-19.

Testresultatet er nu kommet. Anja Thoft Bach, fagchef for Sundhed og Omsorg, oplyser, at en enkelt beboer er blevet testet positiv.

Det drejer sig om en person, der har en aflastningsplads på Enghaven efter at have været på igennem sygehusindlæggelser.

- Vi kan ikke sige, hvor vedkommende er blevet smittet, men der er ingen sammenhæng med den anden smittede beboer i ældreboligen. De to kan ikke have smittet hinanden, siger Anja Thoft Bach.

Den smittede beboer befinder sig i isolation i sin bolig på Enghaven.

- Personalet må gerne gå ind til vedkommende med mad og drikke. Medarbejderen skal være iført handsker og sørge for at holde to meters afstand. Det er kun i det tilfælde, at medarbejderen skal være i tæt kontakt med beboeren, at der skal anvendes yderligere værnemidler, siger

Anja Thoft Bach roser medarbejderne for at være gode til at tage deres forholdsregler af hensyn til både dem selv og beboerne.

Ingen andre beboere på Enghaven har coronasmitten, viser testresultaterne. Billedet kan dog ændre sig.

Alle - også den smittede - skal nemlig testes igen. På grund af inkubationstiden kan det resultere i, at der faktisk bliver fundet positive tilfælde.

Også de medarbejdere, som var på arbejde 48 timer inden og frem til mandag aften i sidste uge, da den coronasmittede blev indlagt, er blevet testet. Alle er negative.

Enkelte er først blevet testet i weekenden og afventer resultatet.

- Vi fortsætter med hensyns- og forsigtighedsprincippet på Enghaven. Vi var jo begyndt at åbne for besøg på terrasser og andre udendørsarealer, men pårørende og venner til beboerne viser forståelse for, at vi ikke ønsker for meget besøg lige nu, siger fagchefen.

De pårørende er blevet informeret om testresultaterne i dag tirsdag.

- Hverken beboerne eller de pårørende har givet udtryk for bekymring over situationen, så vi føler, at der er tryghed og ro på Enghaven, siger Anja Thoft Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce