Annonce
Ringkøbing-Skjern

Beboere i boligforening tages med på råd om affaldsordning

Der er mange forskellige størrelser, og de kan besigtiges på kommunens genbrugspladser. Her er det teknik- og miljøudvalgets formand John G. Christensen (S), der kigger på en af affaldsbeholdere. Foto: Poul Osmundsen
Når kommunen indfører nyt affaldssystem fra august, får det stor betydning også i boligforeningen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing-Skjern: Kommunens nye affaldssystem vil i første omgang betyde nye større spande ude hos den enkelte husstand. Det vil i de fleste tilfælde ikke give pladsproblemer.

Men i boligforeningen, hvor folk bor tættere på hinanden, kan pladsen blive en udfordring, når spandene bliver større.

- Vi har endnu ikke besluttet, hvordan vi vil gøre det, siger Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Annonce

Ikke alle med på råd

Boligforeningen vil i vid udstrækning lægge beslutningen ud til beboerne – og det vil foregå ved afdelingsmøderne i august og september.

- Det er ikke en beslutning, der bliver lagt ud til alle afdelinger, men der, hvor det giver mening, kan de beslutte, om de vil have fælles molokker eller spande hver især, siger direktøren.

Molokker kan umiddelbart synes som en god ide, så man ikke skal have en eller flere store spande til at stå ved døren. Men det er ikke alle steder, det ville kunne lade sig gøre at tømme molokkerne, som er en ret pladskrævende proces – og derfor er det ikke heller alle, der får mulighed for at have indflydelse på, hvilken model der vil blive brugt i den enkelte afdeling.


Vi har endnu ikke besluttet, hvordan vi vil gøre det.

Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening.


På kommunens genbrugspladser kan borgerne se de forskellige størrelser, der tilbydes. De fleste kan formentlig med spanden på 240 liter, for den skulle dække behovet for en almindelig husstand.

Den nye spand er er inddelt i to rum. Den ene til madaffald, den anden til restaffald - altså det, der er tilbage, når madaffaldet, papir, glas, plast, metal og miljøfarligt affald er sorteret fra. Det skal man som hidtil aflevere på genbrugspladserne eller i de "molokker", der er opstillet rundt omkring i byerne i kommunen.

I 2023 vil regeringen have indført 10 forskellige affaldssorteringer – til den tid vil beboerne i boligforeningen igen blive taget med på råd, der hvor der er mulighed for flere løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce