Annonce
Sport

Bayern fyrer cheftræner Kovac efter afklapsning

Michael Dalder/Reuters
Niko Kovac er færdig som træner for Bayern München, der lørdag blev kørt over af Eintracht Frankfurt.

Niko Kovac er ikke længere cheftræner i den tyske storklub Bayern München.

Bayern meddeler søndag aften på sin hjemmeside, at den kroatiske træner er færdig i klubben. Lørdagens 1-5-nederlag til Eintracht Frankfurt var mere, end Bayern München-bosserne kunne acceptere.

En samlet klubledelse med formand Karl-Heinz Rummenigge, præsident Uli Hoeness og sportsdirektør Hasan Salihamidzic har valgt at trække i nødbremsen.

- Vores holds præstationer og også resultaterne i de seneste uger har vist os, at der er behov for handling, siger Karl-Heinz Rummenigge.

- Uli Hoeness, Hasan Salihamidzic og jeg er blevet enige med Niko om, at han ikke mere er træner for FC Bayern. Vi ærgrer os alle over denne udvikling, lyder det fra Rummenigge.

I første omgang bliver det assisterende træner Hans Flick, der overtager holdet, indtil der er fundet en mere varig løsning.

Flick kommer til at stå med ansvaret i den kommende uges kampe mod Olympiakos i Champions League og Borussia Dortmund i Bundesligaen.

- Jeg forventer nu en positiv udvikling og den absolutte sejrsvilje fra spillerne, så vi kan opnå vores mål i denne sæson, siger Hasan Salihamidzic.

Niko Kovac blev hentet til Bayern München i sommeren 2018 og nåede således mindre end halvanden sæson i trænersædet.

Han førte i sin første sæson Bayern til det tyske mesterskab, klubbens syvende på stribe.

Men titlen og topscorer Robert Lewandowskis mange mål kunne ikke skjule, at holdet ikke ramte de senere års høje niveau.

Problemerne er blevet forstærket i denne sæsons første måneder. Bayern har kun vundet fem af de første ti kampe i Bundesligaen og befinder sig aktuelt på fjerdepladsen.

Lørdag ramte man så bunden med 1-5-nederlaget til Eintracht Frankfurt.

Kovac udtrykker forståelse for fyresedlen, der også rammer hans bror og assistent Robert Kovac.

- Jeg tror, at dette er den rigtige beslutning for klubben, siger Niko Kovac.

/ritzau/

Annonce
Bayern Münchens bekræfter fyring af Niko Kovac på hjemmesiden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce