Annonce
Sport

Barcelona-boss: El Clasico spilles trods demonstration

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Der er planlagt en demonstration uden for Camp Nou, når Real Madrid gæster Barcelona i udsat El Clasico.

Storkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid er allerede blevet udsat én gang, og mødet bliver ikke udsat igen.

Det fastslår Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu, efter at en catalansk separatistgruppe har planlagt en stor demonstration ved hjemmebanen Camp Nou 18. december, hvor kampen skal spilles.

- Jeg kan sige, at El Clasico bliver spillet. Den udsættes ikke igen, siger Bartomeu.

- Det er alles ansvar at sikre, at kampen spilles. Vi ved, at vi gennemgår en kompliceret periode i Catalonien, men det er ikke foreneligt med sport, siger præsidenten.

Ligakampen mellem Spaniens to største fodboldklubber på Camp Nou var oprindelig programsat til 26. oktober.

Det skabte dog vrede i Catalonien, da ni catalanske separatistledere blev idømt fængselsstraffe ved Spaniens Højesteret. Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) så sig derfor nødsaget til at udsætte kampen.

Trods den planlagte demonstration ved stadion insisterer Josep Maria Bartomeu på, at der skal spilles fodbold.

- Vores stadion er et sted, hvor man frit kan ytre sig. Sådan har det altid været, og derfor vil vi gerne signalere, at alt er normalt og roligt.

- Klubben forbereder sig til El Clasico som normalt, og vi siger til vores fans, at de skal komme med deres familier og venner. Sammen skal vi levere et El Clasico, der fejrer sporten og menneskeheden. Vi ønsker fred og ro, siger præsidenten.

Bevægelsen Democratic Tsunami har opfordret demonstranter til at samle sig omkring Camp Nou fire timer før kampstart klokken 20. Kampen spilles onsdag i næste uge.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce