x
Annonce
Sport

Officielt: Barcelona giver Braithwaite kontrakt til 2024

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix


Den danske fodboldspiller Martin Braithwaite skifter til FC Barcelona fra Leganés med øjeblikkelig virkning.

Annonce

Den danske landsholdsangriber har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024. Det oplyser den spanske storklub på sin hjemmeside.

Samtidig er kontrakten udstyret med en gigantisk frikøbsklausul, så det vil koste 300 millioner euro, svarende til 2,2 milliarder kroner, hvis en klub vil købe danskeren fri uden Barcelonas godkendelse.

Når det overhovedet er muligt for Barcelona at hente en spiller, flere uger efter at transfervinduet er lukket, skyldes det en særregel i den bedste spanske fodboldrække, Primera Division.

Her kan klubberne få dispensation til at hente en erstatning, hvis en spiller bliver skadet i mere end fem måneder.

Barcelona fik en sådan dispensation tidligere på ugen, efter at det stod klart, at den skadede angriber Ousmane Dembélé vil være ukampdygtig i det næste halve år.

Valget er altså faldet på Martin Braithwaite, der er fast mand i den danske landsholdstrup. I november scorede han Danmarks mål 1-1-kampen i Dublin, der sikrede landsholdet billet til EM.

Han indledte karrieren i Esbjerg, inden han i 2013 skiftede til Toulouse i den franske liga.

Efter fire år med pæn succes i Sydfrankrig gik turen videre til det nordlige England og Middlesbrough. Her var danskeren udset til at sparke klubben tilbage til Premier League.

Samarbejdet blev dog aldrig helt vellykket, især efter at manager Garry Monk blev erstattet af Tony Pulis.

Derfor blev danskeren først udlejet til Bordeaux i Frankrig og siden til Leganés i Madrid-området.

Lejekontrakten med den spanske klub blev vekslet til en permanent aftale i sommeren 2019.

Men nu er den 28-årige angriber altså allerede tabt for klubben, hvor han nåede at score 10 ligamål i 38 kampe.

Braithwaite bliver præsenteret på et pressemøde i Barcelona klokken 19.15 torsdag aften.

/ritzau/

Nyheden på Barcelonas hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce